Kalendarium

* Torsdag-söndag 25-28 maj: Vi deltar i Leksands medeltidsmarknad.

* Sön 17 juni: Vikingadag i Högbo bruk, Sandviken, kl 11-16.
Vi slÄr lÀger och visar lekar, har prova pÄ-hantverk och sÀljer varor mm.

* Sön 18 juni: Vikingadag i Gamla Uppsala kl 11-17.
Vi slÄr lÀger vid Gamla Uppsala museum och de stora gravhögarna! HÄlltider:
Kl 11.00: Sagor
Kl 12.00: Lekuppvisning
Kl 13.00: FÀngslande berÀttelser om vikingarnas resor.
Kl 14.00 Sagor
Kl 15.00 Lekuppvisning

* Ons-sön 12-16 juli och 19-23 juli: Sommaröppet med levande vikingagĂ„rd pĂ„ ÅrsjögĂ„rd!
GÄrden befolkas med vikingar under tvÄ spÀckade veckor, vecka 28-29, med olika sorters hantverk, guidningar, lekar, sagor och mycket mer! Onsdagar-söndagar kl 11-16.
Vecka 28 Àr det utöver allt det ordinarie som hÀnder dessutom tema hantverk dÄ vi kommer att hÄlla pÄ med trÀslöjd, mÄnga olika textila hantverk och Àven göra jÀrn en dag.
Vecka 29 har vi tema mat, jakt och djur och kommer dÄ att ha en utökad meny i kokhuset, laga mat i kokgrop, visa gÄrdens jaktstig samt har bÄgskyttar pÄ besök.
Mer information kommer inom kort!

* Lör-sön 22-23 juli: Minmarknad!
Vi avslutar levande vikingagĂ„rd 2017 pĂ„ ÅrsjögĂ„rd med en liten marknad dĂ€r hantverkare visar upp och sĂ€ljer sina varor.

* MÄn-fre 24 juli-4 aug: Guidningsöppet med hantverk och lekar!
Vecka 30-31 har vi öppet mÄndagar-fredagar kl 12-15. Butiken med souvenirer Àr öppen och uppe pÄ gÄrden finns en eller tvÄ vikingar som visar runt och berÀttar om gÄrden och dess hus och runstenar mm och kan demonstrera nÄgot hantverk. Det finns ocksÄ olika lekar att prova pÄ.

* Fre-sön 22-24 sep: HösttrÀff för vikingar.
För tolfte gÄngen arrangerar vi en trÀff för alla vikingagrupper som vill vara med. Vi hantverkar, byter varor, umgÄs, leker, hÄller ting och gille mm. Vi trÀffas redan pÄ fredagseftermiddagen-/kvÀllen för gille. Huvuddagen Àr pÄ lördagen och pÄ söndagen arrangerar vi nÄgon form av utflykt eller förelÀsning. Helgen Àr öppen endast för vikingagrupper och Àr stÀngd för allmÀnheten.