GĂ€stabud

VĂ€lkommen till vikingagĂ„rden ÅrsjögĂ„rd i Årsunda för att uppleva ett gĂ€stabud som det kan ha gestaltat sig för tusen Ă„r sedan!

En kvÀll dÀr styrka och vishet sÀtts pÄ prov, dÀr mat och dryck avnjutes kring borden i hövdingens festsal alltmedan den sprakande elden skÀnker vÀrme och lugn. Detta under förfÀders och gudars vakande ögon. Deras nÀrvaro kÀnns extra pÄtaglig i denna miljö.

gille_beylaVi skrÀddarsyr vikingatida gÀstabud för företag, föreningar och privata grupper. Vare sig det gÀller firmafest, möhippa, kick-off eller 50-Ärskalas kan vi utlova den dÀr speciella upplevelsen och kÀnslan som bara infinner sig pÄ en Àkta vikingagÄrd.

Inled kvÀllen med kamper och lekar, eller kanske hantverk. MÀt styrka, list och skicklighet i Àdel tÀvlan och sÀtt Àran pÄ prov!

Hunger och törst stillas sedan i lÄnghusets festsal i en unik och fascinerande miljö.

Ett gÀstabud pÄ vikingagÄrden Àr en resa till 900-talet dÀr ni fÄr se, kÀnna, smaka, höra och lukta pÄ vikingatiden. Moderniteter som mobiltelefoner och kaffe finns inte! Vi arbetar utifrÄn ett historiskt och arkeologiskt perspektiv för att skapa en sÄ speciell upplevelse som möjligt.

PĂ„ vikingagĂ„rden serveras ni inte av vanlig personal som sedan lĂ€mnar er, hĂ€r vĂ€lkomnas ni av gĂ„rdens folk! Vikingarna tar hand om er under gillet och underhĂ„ller med gamla visor, berĂ€ttar en saga om sĂ„ önskas, kanske visar nĂ„got spĂ€nnande hantverk…

Vi har tre olika standardgillen. Samtliga inkluderar lÄn av vikingaklÀder, visning av gÄrden, lekar och kamper samt middag i lÄnghuset. Dyrare gillen innehÄller mer lekar, mat och underhÄllning. Dryck ingÄr ej i priset.

Gille, 3 timmar
LÄn av klÀder, visning av gÄrden
Lekar, 3-kamp
TvÄrÀtters middag
Pris: 1200kr/person

Hövdingagille, 4 timmar
LÄn av klÀder, visning av gÄrden
Lekar, 5-kamp
TrerÀtters middag
Pris: 1500kr/person

Konungagille, 5 timmar
LÄn av klÀder, visning av gÄrden
VÀlkomstdryck: gÄrdens mjöd
Lekar, 7-kamp
TrerÀtters middag
Sagor och sÄng
Pris: 1800kr/person

___________________

Vi har ocksÄ en butik dÀr vi sÀljer hantverk och souvenirer, t ex smycken, smide, böcker och keramik. AvsÀtt gÀrna en stund efter gillet för att titta in i butiken. Vi tar kort och Swish!
Minimum ca 15 pers, max ca 60 pers.

LÄter det intressant med en annorlunda upplevelse i historiens tecken dÀr alla sinnen prövas? Hör av er till oss för bokning och ytterligare information! Vi har i huvudsak verksamhet pÄ sommarhalvÄret men kan ta emot grupper Äret om efter överenskommelse.

Ring oss pÄ 070-621 85 94 eller e-posta: info@arsundaviking.se