Aktuellt

Juni 2024: Öppettiderna för sommaren Ă€r nu kompletta och hittas hĂ€r.


Maj 2024: Öppet hus-dagen den 30 juni kommer att bli kl 13-15. LĂ€s mer i kalendariet om innehĂ„llet!


April 2024: En del datum och tider för Ă„rets sommaröppet finns nu att se HÄR.  Vi har ocksĂ„ uppdaterat kalendariet med ett par till arrangemang, bl a en öppet hus-dag pĂ„ vikingagĂ„rden söndag 30 juni.


Januari 2024: Vi har börjat uppdatera kalendariet med en del av 2024 Ärs arrangemang som vi anordnar eller deltar i. För er som vÀntar pÄ datum för Ärets sommaröppet rÀknar vi med att gÄ ut med datum och tider under mars eller april mÄnad.


November 2023:  VikingagĂ„rden Ă€r nu stĂ€ngd för sĂ€songen. Tack till alla som har besökt oss i Ă„r! HjĂ€rta
Ni har dock fortfarande möjlighet att trÀffa oss innan Äret Àr slut. Fredag 17 november kl 18-22 finns vi pÄ Kulturcentrum i Sandviken under Kulturnatten och berÀttar om Är verksamhet. Söndag 10 december deltar vi i LÀnsmuseet GÀvleborgs julmarknad i GÀvle och söndagen efter, den 17 december, Àr vi pÄ Högbo bruks julmarknad. Se kalendariet för mer information!


11 augusti 2023: Sommaröppet pĂ„ vikingagĂ„rden Ă€r avslutat och vi vill tacka alla som besökte oss under fyra intensiva men mycket roliga veckor! 🙂 HĂ€rnĂ€st kan ni trĂ€ffa oss söndag den 20 augusti pĂ„ OklagĂ„rd i Ockelbo, dit vi kommer kl 13 för att visa lekar och berĂ€tta sagor. Se kalendariet för mer info och program för hela dagen. 


Juni 2023: Årets sommaröppettider Ă€r nu utlagda.


Mars 2023: Nu kommer vĂ„ren, vĂ€rmen och ljuset! Vikingarna pĂ„ Årsjö, vikingagĂ„rden i Årsunda, kommer nu sĂ„ sakteliga att börja arbetet med att underhĂ„lla gĂ„rdens hus och redskap sĂ„ att vi Ă€ven i Ă„r kan ta emot besökare pĂ„ visningar, gillen och sommaröppet! 🙂
Se kalendariet för mer info om vad vi gör i vĂ„r och sommar. 


Oktober 2022: Under hösten har vi bl a deltagit i marknader, hĂ„llit visningar och gĂ€stabud pĂ„ vikingagĂ„rden och jobbat med fornminnesvĂ„rd pĂ„ gravfĂ€lten i Berga och Sörby i Årsunda. 
Till allhelgonahelgen stĂ€nger vi vikingagĂ„rden för sĂ€songen, men ni kommer i december att kunna trĂ€ffa oss pĂ„ tvĂ„ julmarknader i GĂ€strikland – lĂ€s mer i kalendariet!


5 augusti 2022: Sommaröppet avslutades nu under fredagen. Det gĂ„r dock fortfarande att besöka oss genom att boka visningar eller gillen med grupper/företag. 🙂 
Den 27-28 augusti kan ni ocksĂ„ trĂ€ffa oss pĂ„ den historiska marknaden pĂ„ Laxön i Älvkarleby!


27-29 juli: Vi kan tyvĂ€rr inte ta emot kort pĂ„ vikingagĂ„rden nu onsdag, torsdag och fredag 27-29 juli. Swish och kontanter gĂ„r bra! 🙂


Juni 2022: Sommarens öppettider och priser finns nu att lĂ€sa om HÄR! VĂ€lkommen till ÅrsjögĂ„rd i sommar! 🙂


April 2022: VikingagĂ„rden börjar nu sĂ„ sakteliga vakna till liv och göras i ordning inför vĂ„ren och sommaren… 🙂 Vi rĂ€knar preliminĂ€rt med att ha levande vikingagĂ„rd med matservering, , lekar, uppvisningar och mycket mer vecka 28-29, onsdag-söndag. Vecka 30-31 har vi guidningsöppet med visning av gĂ„rden och bĂ„gskytte. Mer info kommer inom kort!

Vi ska ocksÄ delta pÄ nÄgra arrangemang under vÄren och sommaren- se vÄrt kalendarium!


December 2021: Söndag 12 december Àr vi med pÄ den traditionella och stora julmarknaden i vackra Högbo bruk, strax norr om Sandviken. Marknaden pÄgÄr kl 11-17. VÀlkommen till vÄrt lÀger och trÀffa vikingar och köpa julklappar!

Mer om marknaden: https://www.hogbobruk.se/segora/evenemang/kalender/evenemangarkiv/hogbojulmarknad.1013.html 


November 2021: VikingagĂ„rden Ă€r nu invintrad och stĂ€ngd för sĂ€songen. VĂ€lkommen tillbaka i vĂ„r, dĂ„ vi Ă„ter börjar ta emot skolklasser och olika grupper för visningar och gillen! 🙂


September 2021: Lördag 2 oktober kl 10-15 finns Årsunda Viking pĂ„ plats pĂ„ höstmarknad i Sandvikens centrum och sĂ€ljer varor och berĂ€ttar om vĂ„r förening och vikingagĂ„rd. HĂ€lsa gĂ€rna pĂ„ oss dĂ€r!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


13 augusti 2021: Idag avslutades sommaröppet 2021 pÄ vikingagÄrden! GÄrdens vikingar tackar alla besökare och önskar er varmt vÀlkomna tillbaka!

HĂ€rnĂ€st kan ni trĂ€ffa oss lördag 21 augusti pĂ„ en marknad i Älvkarleby och söndag 29 augusti pĂ„ stavkyrkoinvigning i Ockelbo – se Kalendariet för mer info!

 

 

 

 

 

 

 

 


Augusti 2021: De tvĂ„ veckorna med levande vikingagĂ„rd i juli Ă€r avklarade och det var fantastiskt vĂ€der! 🙂 Just nu pĂ„gĂ„r guidningsöppet, ett lite mindre öppethĂ„llande med 2-3 guider dĂ€r vi visar er runt gĂ„rden, har olika leksaker att prova, och ibland finns ocksĂ„ möjligheten att prova bĂ„gskytte eller smide. Det Ă€r öppet mĂ„ndag-fredag kl 12-15 fram till fredag den 13 augusti – vĂ€lkommen!


Juli 2021: VikingagĂ„rden hĂ„ller Ă€ven i Ă„r öppet i fem veckor och nu pĂ„ onsdagen den 14:e slĂ„r vi upp portarna. Vecka 28 och 29 har vi öppet onsdagar-söndagar kl 11-16 och vecka 30-32 Ă€r det öppet mĂ„ndagar-fredagar kl 12-15. VĂ€lkommen! 🙂
Öppettider och priser


Maj 2021: Vi har nu lagt upp preliminĂ€ra öppettider för Ă„rets sommaröppet pĂ„ vikingagĂ„rden. Vi hoppas att vi Ă€ven denna sommar ska ha möjligheter att ta emot besökare pĂ„ ÅrsjögĂ„rd som vill trĂ€ffa gĂ„rdsfolket och lĂ€ra sig mer om vikingatiden! 🙂


Mars 2021: Vi rÀknar tyvÀrr inte med att kunna ta emot besökande skolklasser pÄ vikingagÄrden nu under vÄren. Vi hoppas pÄ att kunna ha sommaröppet i juli-augusti, och ta emot skolor till hösten!

Tills vidare nĂ„s vi  inte pĂ„ telefon utan sĂ€krast pĂ„ e-post, info@arsundaviking.se. Det kan dock ta nĂ„gon dag/nĂ„gra dagar innan ni fĂ„r svar.


November-december 2020: ÅrsjögĂ„rd har nu vintervila  i nĂ„gra mĂ„nader. Vi önskar alla vĂ„ra besökare och vĂ€nner god jul och gott nytt Ă„r och hoppas att coronan sĂ„ smĂ„ningom blĂ„ser över och lĂ„ter oss trĂ€ffas under 2021. Ta hand om er!

 

 

 

 

 

 


Augusti 2020: Fredagen den 7 augusti stĂ€ngde vi vikingagĂ„rden för allmĂ€nna besök efter fem veckors lyckat öppethĂ„llande. Trots coronan och olika restriktioner och Ă€ndringar blev det bra med besökare och mycket att uppleva med ett ökat fokus pĂ„ olika uppvisningar och berĂ€ttande. Vi vill sĂ€ga ETT STORT tack till alla som besökte oss under sommaröppet och hĂ€lsa vĂ€lkommen Ă„ter 2021! 🙂 

 

 

 

 

 

 

Det gÄr att besöka vikingagÄrden nu under hösten ocksÄ, med t ex skolklasser eller boka visningar för grupper


Juni 2020: Vi kan nu bekrĂ€fta att DET BLIR SOMMARÖPPET PÅ VIKINGAGÅRDEN I ÅR!!! 🙂 Det blir en del restriktioner och lite Ă€ndringar i upplĂ€gg mot tidigare Ă„r pga corona-situationen, men vi tror och hoppas att vi kan genomföra ett fint öppethĂ„llande som Ă€r roligt, intressant och framförallt sĂ€kert för alla, bĂ„de vikingar och besökare. VĂ€lkommen till ÅrsjögĂ„rd i sommar!

-HÄR HITTAR NI ÅRETS ÖPPETTIDER OCH PRISER, OCH VAD SOM GÄLLER PÅ GÅRDEN UNDER ÖPPETHÅLLANDET-


April 2020: Vi har nu lagt ut sommarens öppettider och priser.  Under rĂ„dande situation med covid-19-smittan vet vi inte om vi kommer att kunna genomföra sommaröppet som planerat eller mĂ„ste flytta/stĂ€lla in. Vi följer utvecklingen och meddelar hĂ€r och pĂ„ vĂ„r Facebook sĂ„ snart vi vet  hur det blir.


Mars 2020: Med anledning av Corona-viruset vill Vikingaföreningen Fafner meddela alla vÀnföreningar att den interna vikingatrÀffen vÄrblotet den 24-26 april Àr instÀlld!

Vi hoppas kunna genomföra sommaröppet veckorna 28-32 som vanligt. Mer information om detta kommer under vÄren.


November-december 2019: ÅrsjögĂ„rd har nu vintervila  i nĂ„gra mĂ„nader. Vi genomför inga större gillen/kick-off eller liknande arrangemang förrĂ€n till vĂ„ren, men det finns viss möjlighet att boka en visning av vikingagĂ„rden, under de premisser som rĂ„der. Hör i sĂ„ fall av er till info(a)arsundaviking.se

 

 

 

 

 

 


Hösten 2019: Helgen den 1-3 november Àr vikingagÄrden bokad och stÀngs dÀrefter över vintern. Vi kan ta emot grupper för visningar och middagar etc fram till dess. Hör i sÄ fall av er snarast till info(a)arsundaviking.se.


Augusti-september 2019: Sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd Ă€r nu avslutat, men det gĂ„r bra att boka skolprogram, visningar och gillen pĂ„ gĂ„rden. Se respektive lĂ€nk för mer information!

Ni kan ocksĂ„ trĂ€ffa oss nĂ€r vi Ă€r ute i viking vid tre tillfĂ€llen den nĂ€rmaste tiden! Söndag 25 augusti finns vi vid museet i Gamla Uppsala och sĂ€ljer varor, visar hantverk och lekar och berĂ€ttar sagor och lördag-söndag 31 aug – 1 sep Ă€r vi pĂ„ medeltidsmarknaden i Laxön utanför Älvkarleby. Onsdag 11 september Ă„ker vi till Anundshög och den Ă„rliga fackelkvĂ€llen. Se kalendariet för mer information!


1 augusti 2019: VikingagÄrden Àr nu inne pÄ den femte och sista veckan av sommaröppet. Vi har öppet torsdag och fredag kl 12-15 med vikingar som visar runt gÄrden, lekar och olika prova pÄ-aktiviteter. VÀlkommen!


8 juli 2019: VikingagĂ„rden har nu haft öppet en vecka. HĂ€r ser ni nĂ„gra bilder frĂ„n första veckan. VĂ€lkommen nu pĂ„ vecka 2, onsdag-söndag 10-14 juli! Mer info om tider och priser finns HÄR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


Juni 2019: Sommaröppet nĂ€rmar sig!!! Vikingarna jobbar nu hĂ„rt för att göra sin gĂ„rd vacker inför besökssĂ€songen. LĂ€s mer HÄR om vilka tider vi har öppet och vad som hĂ€nder pĂ„ vikingagĂ„rden! 🙂


Mars 2019: VĂ„ren kommer! Vikingarna pĂ„ ÅrsjögĂ„rd börjar nu sĂ„ sakteliga göra gĂ„rden och husen i ordning för Ă€nnu en skolsĂ€song i maj-juni och sommaröppet i juli-augusti. Vi tar nu emot bokningar av skolprogram, företags-/privata fester och visningar av gĂ„rden. Se de olika lĂ€nkarna för mer information om vĂ„ra olika erbjudanden!
Öppettiderna för sommaren 2019 Ă€r nu ocksĂ„ fastslagna. Se Öppettider och priser sĂ„ fĂ„r ni veta mer om nĂ€r ni kan hĂ€lsa pĂ„ oss i sommar!


November-december 2018: ÅrsjögĂ„rd Ă€r nu stĂ€ngd för vintern och vikingarna fĂ„r en vĂ€lbehövlig vila i nĂ„gra mĂ„nader. Vi genomför inga större gillen/kick-off eller liknande arrangemang förrĂ€n till vĂ„ren, men det finns viss möjlighet att boka en visning av vikingagĂ„rden, under de premisser som rĂ„der.

 


Juli-augusti 2018: Nu veckorna 31-31 har vi öppet mÄndagar-fredagar kl 12-15. Det vill sÀga mÄndag-fredag 30 juli-3 augusti, 6-10 augusti samt 13-17 augusti. Varje dag görs det visningar av vikingagÄrden. Ni fÄr se lÄnghuset och jaktstigen, prova stridsutrustning, lÀra mer om jÀrnframstÀllning och prova lekar, med mera!
Entré Àr 70 kr för vuxna och ungdomar frÄn 15 Är, 50 kr för pensionÀrer och barn 6-15 Är. Barn under 6 Är gÄr in gratis. VÀlkomna!


Juni 2018: Sommaren har kommit och vikingarna har precis klarat av en spÀckad vÄrsÀsong dÄ mÄnga skolklasser kom och besökte vikingagÄrden för att prova pÄ olika hantverk, leka, lyssna pÄ sagor och besöka viet, gÄrdens heliga plats.

Nu förbereds Ă„rets sommaröppet, dĂ„ besökare kan komma till ÅrsjögĂ„rd och visas runt av gĂ„rdsfolket, prova pĂ„ olika hantverk, baka bröd, lyssna pĂ„ sagor och tĂ€vla i lekar. LĂ€s mer om sommaröppet HÄR och kika ocksĂ„ in i vĂ„rt kalendarium för att se vad mer vi har för oss. VĂ€l mött i sommar! 🙂


April 2018: VĂ„ren kommer och gĂ„rdsfolket börjar sĂ„ sakteliga befolka ÅrsjögĂ„rd igen! Under  maj och juni besöks vi av mĂ„nga skolor som prövar vĂ„ra olika populĂ€ra skolprogram, och vi fĂ„r ocksĂ„ besökare pĂ„ guidade turer och gĂ€stabud. Vecka 28-29 samt 31-33 hĂ„ller vi ocksĂ„ sommaröppet. Mer info om detta kommer inom kort!


November 2017: ÅrsjögĂ„rd har nu invintrats och stĂ€ngts för sĂ€songen. GĂ„rdsfolket har stĂ€dat husen och plockat undan det som ska skyddas frĂ„n vĂ€der och gnagare. Det Ă€r fortfarande möjligt att boka visningar av gĂ„rden under de premisser som gĂ€ller (att gĂ„rden inte Ă€r lika befolkad och utrustad som under sommarhalvĂ„ret), men vi genomför inga skolprogram eller företagsfester förrĂ€n vĂ„rvintern/vĂ„ren 2018. Kontakta oss gĂ€rna för förfrĂ„gningar och bokningar inför nĂ€sta sĂ€song!


Hösten 2017: Skolor besöker vikingagÄrden, men det finns Àven grupper som kommer pÄ guidade turer, gÀstabud och specialanpassade bokningar som bröllop och dop m.m. För mer information, kontakta oss via e-post eller telefon. VÀlkommen!
ÅrsjögĂ„rd stĂ€nger för bokningar fredag den 10 november.


Augusti 2017: Viktigt meddelande angĂ„ende Årsundadagen!
I flera Ă„r har den lokala byfesten Årsundadagen arrangerats sista lördagen i augusti. VikingagĂ„rden ÅrsjögĂ„rd har dĂ„ varit öppen för allmĂ€nheten med mat, hantverk, lekar, uppvisningar och annat. I Ă„r kommer vi tyvĂ€rr inte att ha denna form av öppethĂ„llande.
Lördag-söndag den 26-27 augusti kommer dock Vikingaföreningen Fafners medlemmar att finnas pĂ„ plats dagtid och syssla med olika sorters gĂ„rdsarbete, bl a jobba pĂ„ nya hus, laga staket osv. Husen kommer att vara öppna, sĂ„ det gĂ„r bra att besöka gĂ„rden, se sig omkring, ta med fika och prata med de ideellt arbetande medlemmarna. 🙂 Vi kan eventuellt ocksĂ„ öppna upp butiken om nĂ„gon vill besöka den.
Ingen entréavgift!


Juli 2017: PĂ„ ÅrsjögĂ„rd har en intensiv skolsĂ€song i maj och juni avslutats. Nu förbereder sig gĂ„rdsfolket för de fyra sommaröppetveckorna med levande vikingagĂ„rd vecka 28-29 och öppethĂ„llande med guidning och hantverk vecka 30-31. LĂ€s mer om öppethĂ„llandet hĂ€r!

VĂ€lkommen till ÅrsjögĂ„rd i sommar!