Aktuellt

________________________________

Mars 2019: VĂ„ren kommer! Vikingarna pĂ„ ÅrsjögĂ„rd börjar nu sĂ„ sakteliga göra gĂ„rden och husen i ordning för Ă€nnu en skolsĂ€song i maj-juni och sommaröppet i juli-augusti. Vi tar nu emot bokningar av skolprogram, företags-/privata fester och visningar av gĂ„rden. Se de olika lĂ€nkarna för mer information om vĂ„ra olika erbjudanden!
Öppettiderna för sommaren 2019 Ă€r nu ocksĂ„ fastslagna. Se Öppettider och priser sĂ„ fĂ„r ni veta mer om nĂ€r ni kan hĂ€lsa pĂ„ oss i sommar!

________________________________

November-december: ÅrsjögĂ„rd Ă€r nu stĂ€ngd för vintern och vikingarna fĂ„r en vĂ€lbehövlig vila i nĂ„gra mĂ„nader. Vi genomför inga större gillen/kick-off eller liknande arrangemang förrĂ€n till vĂ„ren, men det finns viss möjlighet att boka en visning av vikingagĂ„rden, under de premisser som rĂ„der.


________________________________

Juli-Augusti: Nu veckorna 31-31 har vi öppet mÄndagar-fredagar kl 12-15. Det vill sÀga mÄndag-fredag 30 juli-3 augusti, 6-10 augusti samt 13-17 augusti. Varje dag görs det visningar av vikingagÄrden. Ni fÄr se lÄnghuset och jaktstigen, prova stridsutrustning, lÀra mer om jÀrnframstÀllning och prova lekar, med mera!
Entré Àr 70 kr för vuxna och ungdomar frÄn 15 Är, 50 kr för pensionÀrer och barn 6-15 Är. Barn under 6 Är gÄr in gratis. VÀlkomna!

________________________________

Juni: Sommaren har kommit och vikingarna har precis klarat av en spÀckad vÄrsÀsong dÄ mÄnga skolklasser kom och besökte vikingagÄrden för att prova pÄ olika hantverk, leka, lyssna pÄ sagor och besöka viet, gÄrdens heliga plats.

Nu förbereds Ă„rets sommaröppet, dĂ„ besökare kan komma till ÅrsjögĂ„rd och visas runt av gĂ„rdsfolket, prova pĂ„ olika hantverk, baka bröd, lyssna pĂ„ sagor och tĂ€vla i lekar. LĂ€s mer om sommaröppet HÄR och kika ocksĂ„ in i vĂ„rt kalendarium för att se vad mer vi har för oss. VĂ€l mött i sommar! 🙂

________________________________

April 2018: VĂ„ren kommer och gĂ„rdsfolket börjar sĂ„ sakteliga befolka ÅrsjögĂ„rd igen! Under  maj och juni besöks vi av mĂ„nga skolor som prövar vĂ„ra olika populĂ€ra skolprogram, och vi fĂ„r ocksĂ„ besökare pĂ„ guidade turer och gĂ€stabud. Vecka 28-29 samt 31-33 hĂ„ller vi ocksĂ„ sommaröppet. Mer info om detta kommer inom kort!

________________________________

November 2017: ÅrsjögĂ„rd har nu invintrats och stĂ€ngts för sĂ€songen. GĂ„rdsfolket har stĂ€dat husen och plockat undan det som ska skyddas frĂ„n vĂ€der och gnagare. Det Ă€r fortfarande möjligt att boka visningar av gĂ„rden under de premisser som gĂ€ller (att gĂ„rden inte Ă€r lika befolkad och utrustad som under sommarhalvĂ„ret), men vi genomför inga skolprogram eller företagsfester förrĂ€n vĂ„rvintern/vĂ„ren 2018. Kontakta oss gĂ€rna för förfrĂ„gningar och bokningar inför nĂ€sta sĂ€song!

________________________________

Hösten 2017: Skolor besöker vikingagÄrden, men det finns Àven grupper som kommer pÄ guidade turer, gÀstabud och specialanpassade bokningar som bröllop och dop m.m. För mer information, kontakta oss via e-post eller telefon. VÀlkommen!
ÅrsjögĂ„rd stĂ€nger för bokningar fredag den 10 november.

________________________________

Augusti 2017: Viktigt meddelande angĂ„ende Årsundadagen!
I flera Ă„r har den lokala byfesten Årsundadagen arrangerats sista lördagen i augusti. VikingagĂ„rden ÅrsjögĂ„rd har dĂ„ varit öppen för allmĂ€nheten med mat, hantverk, lekar, uppvisningar och annat. I Ă„r kommer vi tyvĂ€rr inte att ha denna form av öppethĂ„llande.
Lördag-söndag den 26-27 augusti kommer dock Vikingaföreningen Fafners medlemmar att finnas pĂ„ plats dagtid och syssla med olika sorters gĂ„rdsarbete, bl a jobba pĂ„ nya hus, laga staket osv. Husen kommer att vara öppna, sĂ„ det gĂ„r bra att besöka gĂ„rden, se sig omkring, ta med fika och prata med de ideellt arbetande medlemmarna. 🙂 Vi kan eventuellt ocksĂ„ öppna upp butiken om nĂ„gon vill besöka den.
Ingen entréavgift!

________________________________

Juli 2017: PĂ„ ÅrsjögĂ„rd har en intensiv skolsĂ€song i maj och juni avslutats. Nu förbereder sig gĂ„rdsfolket för de fyra sommaröppetveckorna med levande vikingagĂ„rd vecka 28-29 och öppethĂ„llande med guidning och hantverk vecka 30-31. LĂ€s mer om öppethĂ„llandet hĂ€r!

VĂ€lkommen till ÅrsjögĂ„rd i sommar!