Föreningsaktiviteter

AKTIVITETER 2024:

Dessa aktiviteter Àr hittills inplanerade, men fler tillkommer. Kom ihÄg att alltid anmÀla dig i god tid sÄ blir det lÀttare för ansvariga att organisera aktiviteterna! AnmÀlan görs alltid till info(a)arsundaviking.se om inte annat anges!


Lördag 17 februari 2024: Midvinterblot hos Österhus
Österhus VĂ€nner i Östersund hĂ„ller midvinterblot.


Fredag-söndag 1-3 mars 2024: Disablot, Asaloppet och medlemsmöte
Årets första helgtrĂ€ff Ă€r som vanligt centrerad kring den historiska skidskyttetĂ€vlingen Asaloppet! En nyhet Ă€r att trĂ€ffen gĂ„r under benĂ€mningen ”disablot”. Vid denna tid pĂ„ Ă„ret hölls under vikingatiden nĂ€mligen disablot och helgtrĂ€ffen har dĂ€rmed fĂ„tt ett mer historiskt korrekt namn. 🙂
Vi börjar fredag eftermiddag/kvÀll med förberedelser och mysgille i lÄnghuset. Lördag efter lunch hÄlls Asaloppet och pÄ eftermiddagen ett medlemsmöte dÀr vi diskuterar vÄrens och sommarens aktiviteter och marknader mm. PÄ kvÀllen blir det ett stort knytisgille. PÄ söndag förmiddag stÀdar vi och Àter lunch innan vi avslutar.


Torsdag-söndag 18-21 april 2023: VĂ„rtrĂ€ff med Ă„rsmöte och 30-Ă„rsfirande  
VÄrens stora trÀff pÄ gÄrden med vikingar frÄn hela landet! Ting, gille, minimarknad och blotceremoni. Vi umgÄs, Àter, dricker, sjunger och spelar. PÄ söndagen genomförs föreningens Ärsmöte kl 13 samt medlemsmöte kl 14.
Vi har denna gĂ„ng ett lite lĂ€ngre vĂ„rblot och börjar redan pĂ„ torsdagen för de som kan och vill komma dĂ„. Detta för att fira att Fafner lördag den 20 april fyller 30 Ă„r, vilket vi kommer att uppmĂ€rksamma pĂ„ olika sĂ€tt under helgen och vid andra tillfĂ€llen under 2024. 🙂


Fredag-söndag 3-5 maj: GÄrdshelg
Vi jobbar tillsammans med gÄrdens underhÄll under dagarna. PÄ kvÀllarna byter vi om till vikingaklÀder för gemensamt trevligt samkvÀm. Under helgen finns ocksÄ möjlighet för dig som Àr ny medlem att fÄ en introduktion till föreningen och vikingalivet.


Fredag-söndag 24-26 maj: Leksands medeltidsmarknad  
Föreningen Ă„ker till Leksands medeltidsmarknad dĂ€r vi bygger ett lĂ€ger och har försĂ€ljning av föreningens varor. Marknadsmys, spĂ€nnande program och mĂ„nga försĂ€ljare. 


Fredag-söndag 28-30 juni: GÄrdshelg och invigning av textilhuset
Förberedelsearbete inför Ärets sommaröppet. Vi ser över byggnader, redskap och förbereder de olika stationerna vi har under sommaröppet mm.
Under söndagen har vi invigning av textilhuset och öppet för allmÀnheten kl 13-15.
Det finns ocksÄ möjlighet att Äka ivÀg till Skogs medeltidsdag under lördagen för att representera föreningen.


Lördag 29 juni: Medeltidsdag i Skog kl 12-16
LÀnsmuseet GÀvleborg arrangerar denna dag tillsammans med kyrkan och olika föreningar i Skog utanför Söderhamn och Fafner deltar. LÀs mer om dagen hÀr.


Sommaröppet 2024
Vi hÄller som vanligt levande vikingagÄrd vecka 28-29 dÄ vi brukar vara 10-25 vikingar som bor pÄ gÄrden och har matservering, prova pÄ-hantverk och mÄnga olika uppvisningar mm.
Datumen Àr onsdagar-söndagar kl 11-16 den 10-14 juli och 17-21 juli.
Levande vikingagÄrd har de senaste Ären följts av tvÄ veckors guidningsöppet. Om den delen av sommaröppet blir av Àven 2024 Àr i skrivande stund inte bestÀmt.


Torsdag-lördag 25-27 juli: Saltviks vikingamarknad
Fafner Ă„ker till Saltviks vikingamarknad pĂ„ Åland för gemensamt lĂ€ger och försĂ€ljning av föreningens varor. Marknadsmys, spĂ€nnande program och mĂ„nga försĂ€ljare!


Andra halvan av augusti: Myshelg med keramik-kurs
Vi planerar en myshelg pĂ„ Årsjö dĂ„ gĂ„rdsarbetet fĂ„r stĂ„ Ă„t sidan och fokus Ă€r umgĂ€nge och hantverkande. 🙂 PreliminĂ€rt hĂ„ller vi del 1 av en keramikkurs dĂ€r vi tummar vĂ„ra egna bĂ€gare och krus. Del 2 blir sedan under höstblotet dĂ„ vi svartbrĂ€nner keramiken.
Vi Äterkommer med datum och mer info via mejl till alla medlemmar under sÀsongen!


Fredag-söndag 20-22 september: HösttrÀffen 2024
Förra Ă„rets höstblot stĂ€lldes in pga mygginvasion, men nu hoppas vi pĂ„ att för artonde gĂ„ngen arrangera en hösttrĂ€ff för alla vikingagrupper som vill vara med! Vi hantverkar, byter varor, umgĂ„s, leker, hĂ„ller ting och gillen mm mm. Vi trĂ€ffas redan pĂ„ fredagseftermiddagen-/kvĂ€llen för lĂ€gerbyggande, gille och blot. PĂ„ lördagen  blir det minimarknad, ting, gille och tĂ€ndande av den traditionella eldskulpturen. PĂ„ söndagen avslutar vi med fortsatt marknad och kanske ett föredrag kring lunch.


Genomförda aktiviteter 2023:

Fredag-söndag 3-5 mars 2023: Asaloppet  och medlemsmöte
Årets första helgtrĂ€ff pĂ„ vikingagĂ„rden för genomförandet av Ă„rets Asalopp, skidtĂ€vlingen med vikingavĂ€rldens mest godtyckliga regler. HĂ„rd kamp och mĂ„nga skratt.  PĂ„ fredag eftermiddag/kvĂ€ll förberedelser, lördag ca kl 13/14 Asaloppet. Kl 16 medlemsmöte dĂ„ vi diskuterar vĂ„rens och sommarens program. PĂ„ lördagskvĂ€llen knytisgille. Söndagen stĂ€dning och plocka ihop.


Fredag-söndag 21-23 april 2023: VĂ„rtrĂ€ff med Ă„rsmöte  
VĂ„rens stora trĂ€ff pĂ„ gĂ„rden med vikingar frĂ„n hela landet. Ting, gille, minimarknad och blotceremoni. Vi umgĂ„s i dagarna tre. Äter, dricker, sjunger och spelar. PĂ„ söndagen genomförs föreningens Ă„rsmöte samt medlemsmöte. 


Fredag-söndag 12-14 maj 2023: Arbetshelg  
Arbetshelg pÄ vikingagÄrden dÄ vi gemensamt jobbar med gÄrdens underhÄll. PÄ kvÀllarna byter vi om till vikingaklÀder för gemensamt samkvÀm. Under helgen finns ocksÄ möjlighet för dig som Àr ny medlem att fÄ en introduktion till föreningen och vikingalivet. Agenda för helgen:

 • IntroduktionstrĂ€ff för nybörjare 
 • FĂ€rdigstĂ€lla tak pĂ„ hantverkshuset 
 • FĂ€rdigstĂ€lla tak pĂ„ dass och vedbod 
 • JĂ€mna ut marken vid kokhuset 
 • Ta ner timringsvirke 
 • Kalka lĂ„nghusvĂ€ggarna inne 

Fredag-söndag 26-28 maj: Leksands medeltidsmarknad  
Föreningen Ă„ker till Leksands medeltidsmarknad dĂ€r vi bygger ett gemensamt lĂ€ger med Ingvara och har försĂ€ljning av föreningens varor. Marknadsmys, spĂ€nnande program och mĂ„nga försĂ€ljare. 


Lördag 3 juni: Medeltidsdag vid Faxeholm i Söderhamn
Medeltidsdag anordnad av LĂ€nsmuseet GĂ€vleborg med mĂ„nga spĂ€nnande programpunkter. Marknad, modevisning, arkeologiska visningar, lekar mm. Vi Ă„ker dit för gemensam försĂ€ljning av föreningens varor.  


Fredag-söndag 30 juni -2 juli: Arbetshelg inför sommaröppet  Förberedelsearbete dĂ„ vi gör gĂ„rden och olika stationer och hus fĂ€rdiga inför Ă„rets sommaröppet. 


Onsdag-söndag 12-16 juli och onsdag-söndag 19-23 juli: Sommaröppet med levande vikingagÄrd
GĂ„rden Ă€r öppen onsdagar-söndagar kl 11-16 för allmĂ€nheten och befolkad av vikingar. Föreningens medlemmar jobbar tillsammans pĂ„ gĂ„rden och erbjuder eldslagning, bĂ„gskytte, modevisning m.m. samt servering av mat. PĂ„ kvĂ€llarna umgĂ„s vi, hantverkar, badar m.m. 


MĂ„ndag-fredag 24-28  juli och mĂ„ndag-fredag 31 juli-4 aug: Guidningsöppet  
GĂ„rden Ă€r öppen för allmĂ€nheten kl 12-15 och befolkad av ett mindre antal vikingar. Vi erbjuder guidad tur och nĂ„gra enstaka programpunkter. 
OBS! Under vecka 30 gÀstas gÄrden av mÄnga besökande vikingar som förbereder ett bröllop som sker pÄ lördagen.


Torsdag-lördag 28-30 juli: Saltviks vikingamarknad
Fafner Ă„ker till Saltviks vikingamarknad pĂ„ Åland för gemensamt lĂ€ger och försĂ€ljning av föreningens varor. Marknadsmys, spĂ€nnande program och mĂ„nga försĂ€ljare!


Fredag-söndag 18-20 augusti: Myshelg med knytisgille, stridstrÀning och utflykt
Denna helg ska vi vara pĂ„ gĂ„rden pĂ„ fredagen och lördagen och ha mys, stridstrĂ€ning, lekar och knytisgille pĂ„ lördagskvĂ€llen med lĂ„ngvĂ€ga gĂ€ster och mycket sĂ„ng och musik. 🙂 PĂ„ söndagen Ă„ker vi till OklagĂ„rd utanför Ockelbo och visar lekar och berĂ€ttar sagor.
Kontakta Richard pÄ richard(a)arsundaviking.se om du vill vara med!


Fredag-söndag 15-17 september: Höstblot INSTÄLLT!
För artonde gĂ„ngen arrangerar vi en hösttrĂ€ff för alla vikingagrupper som vill vara med! Vi hantverkar, byter varor, umgĂ„s, leker, hĂ„ller ting och gillen mm mm. Vi trĂ€ffas redan pĂ„ fredagseftermiddagen-/kvĂ€llen för lĂ€gerbyggande, gille och blot. PĂ„ lördagen  blir det minimarknad, ting, gille och tĂ€ndande av den traditionella eldskulpturen. PĂ„ söndagen avslutar vi med fortsatt marknad och förhoppningsvis ett föredrag kring lunch.


Fredag-söndag 27-29 oktober: GÄrdshelg med alvablot
Årets sista helgtrĂ€ff pĂ„ Årsjö innehĂ„ller bĂ„de arbete och underhĂ„llning. Vi inleder med att samlas pĂ„ fredagseftermiddagen/-kvĂ€llen för lite förberedelser och ett mysgille samt blot. Lördagen hoppas vi kunna fylla med olika typer av kurser och/eller föredrag samt tid för eget pyssel med att laga klĂ€der, sy skor eller smida. Även minimarknad och ting. PĂ„ kvĂ€llen har vi gille med sĂ„ng och musik samt en eldskulptur. Söndagen Ă€r invintring dĂ„ vi stĂ€dar och stĂ€nger och gör gĂ„rden redo för vintervila.


Fredag 17 november kl 18-22: Kulturnatten i Sandviken
Denna kvĂ€ll finns vi pĂ„ Kulturcentrum i Sandviken och deltar pĂ„ ett föreningstorg och berĂ€ttar om vĂ„r verksamhet. Ta gĂ€rna pĂ„ vikingaklĂ€derna och hĂ€ng med och marknadsför Fafner och ÅrsjögĂ„rd!


Söndag 10 december kl 11-16: Julmarknad pÄ lÀnsmuseet i GÀvle
Vi deltar i den vÀlbesökta julmarknaden pÄ LÀnsmuseet GÀvleborg dÀr vi fÄr tillgÄng till ett bord och kan sÀlja inomhus. Om nÄgon medlem som bor lÄngt bort vill delta finns det möjlighet att övernatta i GÀvle pÄ lördagen.


Söndag 17 december kl 11-17: Julmarknad pÄ Högbo bruk
Deltagande i GÀstriklands troligen största julmarknad som lÀr ha ca 10 000 besökare. HÀr brukar vi stÄ utomhus och sÀlja pÄ bruksomrÄdet, men tar med oss en eldkorg och mycket ved!


Genomförda aktiviteter 2022:


Fredag-söndag 4-6 mars 2022: HelgtrÀff, Asaloppet och medlemsmöte
Årets första trĂ€ff pĂ„ Årsjö! Helgen inleds med förberedelser och middag pĂ„ fredagen. PĂ„ lördagen hĂ„lls Ă„ter Asaloppet, en historisk skidskyttetĂ€vling. Till kvĂ€llen blir det knytisgille i lĂ„nghuset. PĂ„ söndagen stĂ€dar vi och har sedan ett medlemsmöte dĂ„ vi diskuterar vĂ„rens och sommarens program.


Fredag-söndag 22-24 april 2022: VĂ„rtrĂ€ff för vikingar pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Efter tvĂ„ instĂ€llda tillfĂ€llen 2020-2021 hoppas vi nu Ă€ntligen kunna genomföra den trettonde vĂ„rtrĂ€ffen! Vi hoppas att den kan bli ”som förr” och innehĂ„lla gillen, ting, minimarknad, eldshow, lekar, sĂ„ng och musik med mera.
Mer information kommer framöver via e-post, men anteckna detta datum redan nu!


Söndag 24 april: StÀdning ca 11-14, Ärsmöte kl 14 och medlemsmöte kl 15
Vi börjar dagen med stÀdning och gÄrdsarbete. Kring lunchtid hÄlls ev. en förelÀsning. DÀrefter hÄller vi Ärsmöte kl 14, dÄ vi ocksÄ bjuder pÄ fika. FrÄgor/förslag ska vara inne senast tvÄ veckor före mötet!
Efter Ärsmötet, ca kl 15, har vi medlemsmöte och planerar sÀsongens aktiviteter.


Onsdag 11 maj kl 18-20: Matmarknad pÄ lÀnsmuseet i GÀvle
Det hĂ„lls en marknad pĂ„ museitomten med matproducenter och hantverkare pĂ„ tema ”MĂ„ltiden”. Vi ska vara med och sĂ€lja olika dryckesbĂ€gare och krus och eventuellt bjuda pĂ„ stunt, samt marknadsföra sommaröppet! 🙂
AnmÀlan görs till richard(a)arsundaviking.se.


Torsdag-söndag 26-29 maj: Leksands medeltidsmarknad
HÀr planeras för att vi ska bygga ett större lÀger ihop med Ingvara-vikingarna frÄn Dalarna och eventuellt ha lite uppvisningar och prova pÄ-hantverk! Mer info kommer under vÄren.


Torsdag 2 juni-mÄndag 6 juni: LÄng-arbetshelg med husflytt!
Vi behöver ha en extra lÄng trÀff för att hinna med lite större arbeten som vi vanligen inte klarar av pÄ en lördag-söndag. MÄndag 6 juni Àr röd dag och vi uppmanar de medlemmar som kan att ta ledigt torsdag-fredag 2-3 juni, sÄ vi har tid att jobba. Tanken Àr att vi ska montera ner det s.k. hantverkshuset pÄ tunet och bygga upp det bredvid visthuset mittemot lÄnghuset. VÄr förhoppning Àr att vi ska hinna mÀrka upp och flytta huset, bygga upp det och lÀgga nytt tak pÄ dessa dagar. GÄr det bra kommer vi Àven att börja med att bygga upp ett nytt hus pÄ hantverkshusets gamla plats, ett timrat bohus med eldstad och tvÄ dubbelbritsar. Huset finns nedmonterat inne i ladan, men vi behöver tvÄ stockar till det nere varvet och ett nytt tak.


Sommaröppet 2022 + förberedelsedag
Årets sommaröppet hĂ„lls veckorna 28-29 för perioden med levande vikingagĂ„rd dĂ„ vi hĂ„ller öppet pĂ„ ideell basis med mĂ„nga olika hantverk och uppvisningar. datum och tider Ă€r onsdagar-söndagar kl 11-16 den 13-17 juli och 20-24 juli. Förberedelser sköts mĂ„ndag-tisdag 11-12 juli, och delvis Ă€ven helgen den 8-10 juli.
Guidningsöppet blir veckorna 30-31, mÄndagar-fredagar kl 12-15. Datumen Àr 25-30 juli och 1-5 augusti.


Lördag-söndag 27-28 augusti: Laxöns medeltidsdagar
Precis som i Leksand ska vi Àven hÀr ha ett lÀger med prova pÄ-hantverk och Àven hÄlla i sagoberÀttande och lekuppvisningar. Detta i samarbete med vÄra vÀnner i Tiundalands VÀktare, riddargÀnget som arrangerar marknaden.


Fredag-söndag 16-18 september: Höstblot
För sjuttonde gÄngen arrangerar vi en hösttrÀff för alla vikingagrupper som vill vara med! Vi hantverkar, byter varor, umgÄs, leker, hÄller ting och gillen mm. Vi trÀffas redan pÄ fredagseftermiddagen-/kvÀllen för lÀgerbyggande, gille och blot. Huvuddagen Àr pÄ lördagen dÄ det blir minimarknad, ting, gille och tÀndande av den traditionella eldskulpturen. PÄ söndagen avslutar vi med fortsatt marknad och eventuellt ett föredrag eller en utflykt.


Fredag-söndag 21-23 oktober: Myshelg
Det hĂ€r Ă€r en helg fri frĂ„n tungt gĂ„rdsarbete och stora gillen! Fokus Ă€r att umgĂ„s, ha kul, laga mat och pyssla med eget hantverk, sĂ„dant man kanske inte hinner göra under sommaröppet eller arbetshelger, t ex sy klĂ€der och skor, snickra pĂ„ sin kista eller lĂ€ra sig sĂ„nger. 🙂
AnmÀlan/frÄgor skickas till Nicklas Sjölund pÄ n.sjolund(a)hotmail.com.


Fredag-söndag 4-6 november: Invintring
Årets sista trĂ€ff pĂ„ Årsjö! Alla medlemmar hjĂ€lps Ă„t att invintra gĂ„rden genom att stĂ€da och ta bort fĂ€llar, textilier, nĂ€verkontar och annat som tar skada av fukt eller gnagare under vintern. Vi siktar ocksĂ„ pĂ„ att lĂ€gga in nĂ„gon form av föredrag eller kurs/workshop. Vi trĂ€ffas pĂ„ fredagseftermiddagen/-kvĂ€llen och förbereder. PĂ„ lördagen blir det invintringsarbete och eventuellt nĂ„got experimentellt arkeologiskt försök. PĂ„ kvĂ€llen knytisgille och kanske ett föredrag. PĂ„ söndagen avslutar vi arbetet med invintringen. 


Lördag 26 november kl 10.30-16: SömnadstrÀff i GÀvle
Alla i föreningen som vill trĂ€ffas denna dag och sy, erfarna som nybörjare, Ă€r vĂ€lkomna till Bomhus dĂ€r vi hĂ„ller till i en lokal pĂ„ LĂ„ngbackavĂ€gen! TrĂ€ffen ordnas av styrelseledamoten Anna NorĂ©n och inleds 10.30 med att Emma Frost hĂ„ller ett föredrag om vikingatida klĂ€der, sömnadstekniker och stygn. 
Inbjudan och mer info gĂ„r ut via e-post till alla medlemmar i Vikingaföreningen Fafner.  AnmĂ€lan/frĂ„gor skickas till annanoren78(a)gmail.com senast 12 november. 


Söndag 4 december kl 11-17: Julmarknad pÄ LÀnsmuseet GÀvleborg
Efter ett par Ă„rs uppehĂ„ll Ă€r den populĂ€ra julmarknaden pĂ„ lĂ€nsmuseet i GĂ€vle tillbaka! Fafner deltar dĂ€r och vi behöver nĂ„gra medlemmar som kan sĂ€lja varor och berĂ€tta om föreningen och vikingagĂ„rden. 🙂 Mejla din anmĂ€lan till richard(a)arsundaviking.se!


Söndag 11 december kl 11-17: Julmarknad pÄ Högbo bruk
Denna dag deltar vi i regionens största (?) julmarknad som enligt uppgift brukar locka ca 10 000 besökare och har ett hundratal utstĂ€llare. Fafner brukar ha ett trevligt lĂ€ger dĂ€r vi sĂ€ljer varor under vĂ„r baldakin och vĂ€rmer oss vid eldgrytan. Vi behöver sĂ„klart ett gĂ€ng glada och vĂ€lklĂ€dda vikingar som bĂ„de kan sĂ€lja varor, berĂ€tta om vĂ„r verksamhet och Ă€ven slinka ivĂ€g ibland och kika pĂ„ marknaden och julhandla lite! 🙂Genomförda aktiviteter 2021:


Fredag-söndag 23-25 april: VĂ„rtrĂ€ff för vikingar pĂ„ ÅrsjögĂ„rd (prel.) INSTÄLLT
Vi vet Ànnu inte om vi har möjlighet att genomföra ett vÄrblot pga coronan. Information gÄr ut till alla medlemmar i början/mitten pÄ april via e-post.


Onsdag-söndag 12-16 maj: ArbetstrĂ€ff pĂ„ Årsjö
DĂ„ vi pga covid-restriktioner inte kan vara fler Ă€n 8 pers per dag pĂ„ vikingagĂ„rden kör vi en extra lĂ„ng trĂ€ff över Kristi himmelsfĂ€rd-lĂ„nghelgen. Vi ska bl a kratta löv, tjĂ€ra klart kokhustaket, hĂ€mta ved, se över grindar och staket mm. 
Vi följer de allmÀnna reglerna kring covid-19. Vi hÄller avstÄnd nÀr vi jobbar och det kommer att finnas handsprit pÄ flera stÀllen pÄ omrÄdet. Föreningen bjuder pÄ mat och fika under trÀffen.
AnmÀlan sker till bÄde info och Richard!


Fredag-söndag 18-20 juni: Arbetshelg och Ärsmöte
Vi har Ă€nnu en helg trĂ€ff för att jobba pĂ„ vikingagĂ„rden och förbereda inför sommaröppet. 
OBS! ÅRSMÖTE SÖNDAG 20 JUNI KL 14!
Efter Ärsmötet, ca kl 15, blir det medlemsmöte.


MÄndag-tisdag 12-13 juli: Förberedelser inför sommaröppet
Vi Àr pÄ gÄrden och förbereder sommaröppet 2021. Alla möjliga sysslor ska genomföras; vedhuggning, göra i ordning kokhuset för matserveringen, fixa alla hantverksstationer, stÀda och göra husen fina, klippa och kratta grÀs mm mm.
Hör av dig till kontoret om du kan vara med och nÀr du i sÄ fall kommer.


Onsdag-söndag 14-18 och 21-25 juli: Sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Även i Ă„r har vi sommaröppet med levande vikingagĂ„rd i tvĂ„ veckor, vecka 28-29, dĂ„ vi bor pĂ„ gĂ„rden och hĂ„ller öppet för besökare. Det blir i Ă„r vissa Ă€ndringar pga coronan, precis som föra Ă„ret. Vi kommer inte att ta in besökare i hus, undantaget hallen och inte heller ha prova pĂ„-hantverk utan endast demonstrera. Fokus Ă€r mer visa, berĂ€tta och uppvisningar. Vi kommer att ha uppvisningar kl 12, 13, 14 och 15 varje dag med bl a sagor, eldslagning, lekar samt modevisning/berĂ€ttande om klĂ€der och smycken. Alla uppvisningar sker utomhus. 

Vi kommer att ha viss matservering i kokhuset och Àven prova pÄ-bÄgskytte. Deltagande vikingar delas upp i flera byggnader och tÀlt istÀllet för att alla bor i bostaden. PÄ omrÄdet kommer att finnas flera stationer med handsprit och tvÄl.

Öppettiderna Ă€r som vanligt onsdagar-söndagar kl 11-16. PĂ„ eftermiddagarna och kvĂ€llarna finns tid för umgĂ€nge under sĂ€kra former. GĂ„ och bada, sitta ute och hantverka, hĂ„lla föredrag etc.


MÄndag-fredag 26-30 juli, 2-6 augusti och 9-13 augusti: Fortsatt sommaröppet med guider, visningar och lekar!
Vecka 30-32 har vi öppet mÄndagar-fredagar kl 12-15. Butiken med souvenirer Àr öppen och uppe pÄ gÄrden finns tvÄ eller flera vikingar som ska kunna guida runt gÄrd, runstenar, jÀrnframstÀllningsplats och jaktstig, och visa lekar eller bÄgskytte för besökarna.

Arbetet Àr ideellt, men de som jobbar fÄr förtÀring under dagen.


Lördag-söndag 20-21 augusti: Stavkyrkoinvigning pÄ OklagÄrd i Ockelbo
Familjen Woxberg och Föreningen OklagÄrd inviger söndag den 21 augusti sin stavkyrka, efter 11 Ärs byggande! Fafner Àr pÄ plats under söndagen dÄ det Àr program för allmÀnheten kl 08-17, med verksamhet pÄ OklagÄrd frÄn kl 10, dÄ vi har vÄrt lÀger öppet med försÀljning och prova pÄ-aktiviteter. Vi ska ocksÄ ha tvÄ sagostunder respektive lekuppvisningar.

Vi samlas pÄ vikingagÄrden pÄ lördagen kring lunch och packar utrustning och Äker till OklagÄrd och bygger lÀger under eftermiddagen. PÄ kvÀllen blir det internt knytisgille och mycket musik! Vi övernattar i olika hus pÄ gÄrden.

AnmÀlan görs till info(a)arsundaviking.se OCH richard(a)arsundaviking.se!


Lördag 28 augusti: Marknad i Älvkarleby
Vi deltar i en historisk marknad vid fiskecampingen i Älvkarleby kl 10-17. Det kommer att vara en blandning av vikingar, medeltidare och trappers. AvfĂ€rd sker frĂ„n Årsunda ca kl 08 pĂ„ lördagsmorgonen, och vi ankommer Älvkarleby 09 för att bygga lĂ€ger och plocka fram varor. AnmĂ€l deltagande till Richard!


Onsdag 15 september: FackelkvĂ€ll vid Anundshög INSTÄLLT
Badelunda hembygdsförening hoppas pÄ att kunna genomföra fackelkvÀllen och dÄ Àr Fafner inbjudna att delta. Mer info kommer under sommaren!


Fredag-söndag 17-19 september: Höstblot
Vi hĂ„ller Ă€ven i Ă„r ett höstblot, denna gĂ„ng för sĂ„vĂ€l Fafner som gĂ€stande vikingar frĂ„n andra föreningar! 🙂 Med hĂ€nsyn taget till covid-situationen kommer dock hela trĂ€ffen att hĂ„llas utomhus, nere pĂ„ gĂ„rdstunet bland alla lĂ€ger.
Alla medlemmar fÄr en inbjudan, som man anmÀler sig via om man vill vara med!


Lördag 2 oktober: Höstlördag i Sandviken
Vi deltar i en marknad i Sandvikens centrum kl 10-15 och behöver medlemmar som kan vara med och sĂ€lja varor och berĂ€tta om vikingagĂ„rden och Fafner! Mejla info-adressen om du vill delta. 🙂


Fredag-söndag 5-7 november: Invintring
Årets sista trĂ€ff pĂ„ Årsjö! Alla medlemmar hjĂ€lps Ă„t att invintra gĂ„rden genom att stĂ€da och ta bort fĂ€llar, textilier, nĂ€verkontar och annat som tar skada av fukt eller gnagare under vintern. Vi siktar ocksĂ„ pĂ„ att lĂ€gga in nĂ„gon form av föredrag eller kurs/workshop. Vi trĂ€ffas pĂ„ fredagseftermiddagen/-kvĂ€llen och förbereder. PĂ„ lördagen blir det bĂ„de invintringsarbete och viss experimentell arkeologi (hur lĂ„ng tid tar det att elda ett stenblock sĂ„ det spricker?!). PĂ„ kvĂ€llen knytisgille och kanske ett föredrag. PĂ„ söndagen avslutar vi arbetet med invintringen. Under helgen kanske vi ocksĂ„ firar lite extra att det Ă€r 25 Ă„r sedan det första huset till vikingagĂ„rden byggdes!


Genomförda aktiviteter 2020:

Lördag 8 feb: Midvinterblot i Österhus
Österhus VĂ€nner hĂ„ller sitt Ă„rliga midvinter-blot i lĂ„nghuset pĂ„ Norderön i Storsjön, Östersund. Lekar och spel under dagen och gille pĂ„ kvĂ€llen. 
Mer info: www.osterhusvanner.se


Fredag-söndag 6-8 mars 2020: HelgtrÀff, Asaloppet och medlemsmöte
Årets första trĂ€ff pĂ„ Årsjö! Helgen inleds med förberedelser och middag pĂ„ fredagen. PĂ„ lördagen hĂ„lls det fjĂ€rde Ă„rliga Asaloppet, en historisk skidskyttetĂ€vling. Till kvĂ€llen blir det knytisgille i lĂ„nghuset. PĂ„ söndagen stĂ€dar vi och har sedan ett medlemsmöte dĂ„ vi diskuterar vĂ„rens och sommarens program.

Fredag-söndag 24-26 april 2020: VĂ„rtrĂ€ff för vikingar pĂ„ ÅrsjögĂ„rd  INSTÄLLT

Den trettonde vÄrtrÀffen innehÄller som vanligt gillen, ting, minimarknad, eldshow, lekar, sÄng och musik med mera.
Mer information kommer framöver via e-post, men anteckna detta datum redan nu!
Intresserade anmÀler sig till Richard pÄ richard(a)arsundaviking.se

Söndag 26 april: StÀdning ca 11-14, Ärsmöte kl 14 och medlemsmöte kl 15
Vi börjar dagen med stÀdning och gÄrdsarbete. Kring lunchtid hÄlls ev. en förelÀsning. DÀrefter hÄller vi Ärsmöte kl 14, dÄ vi ocksÄ bjuder pÄ fika.
FrÄgor/förslag ska vara inne senast tvÄ veckor före mötet!
Efter Ärsmötet, ca kl 15, har vi medlemsmöte och planerar sÀsongens aktiviteter.


Lördag-söndag 2-3 maj: Ale vikingamarknad  INSTÄLLT

Intresserade mejlar Richard!
Mer info: www.alevikingagard.info


Torsdag-söndag 21-24 maj 2020: Vardagslivs-lĂ„nghelg pĂ„ ÅrsjögĂ„rd  INSTÄLLT
2017 hölls en intressant experimentell trÀff dÄ vi bodde pÄ vikingagÄrden en lÄnghelg och sÄ lÄngt det gick anvÀnde oss av enbart tidstypiska matvaror och matredskap, verktyg, klÀder och sovutrustning etc. Mobiler lades bort i fyra dagar och flera anvÀnde inte glasögon (dock frivilligt). Se reportage i Gjallarhornet nr 2 2017.
Vi tÀnker nu upprepa detta arrangemang! PreliminÀrt samlas vi onsdag eftermiddag/ kvÀll för förberedelser och börjar sedan med vardagslivs-lÄnghelgen vid lunch pÄ torsdagen och avslutar kring söndag lunch. TrÀffen blir en blandning av traditionellt gÄrdsarbete och egna hantverksprojekt.
Intresserade anmÀler sig till Richard pÄ richard(a)arsundaviking.se

ÄNDRAT ARRANGEMANG!

Torsdag-fredag 21-22 maj: ArbetstrÀff
DÄ vi inte kan genomföra vardagslivs-lÄnghelgen kör vi istÀllet en tvÄdagars trÀff dÀr vi fokuserar pÄ vÄrstÀdning och gÄrdsarbete och förbereder sommarsÀsongen. Kratta löv, bÀra/flytta sten, hugga ved, laga staket och grindar mm stÄr pÄ programmet. Vi följer de allmÀnna reglerna kring covid-19. Vi hÄller avstÄnd nÀr vi jobbar och det kommer att finnas handsprit pÄ flera stÀllen pÄ omrÄdet. Föreningen bjuder pÄ mat och fika under trÀffen.
AnmÀlan sker till bÄde info och Richard!


Fredag-söndag 5-7 juni: Leksands medeltidsmarknad  INSTÄLLT

Till 2020 kan det ev. bli sĂ„ att vi fĂ„r ett stort omrĂ„de med ingĂ„ng frĂ„n 3-4 hĂ„ll att husera pĂ„. I sĂ„ fall finns möjligheten att bygga ett stort hantverkslĂ€ger med mĂ„nga tĂ€lt. 🙂
Mejla info-adressen redan nu om du/ni Àr intresserad av att vara med!
Mer info: www.leksandsmedeltid.se


Fredag-söndag 12-14 juni 2020: Arbetshelg
Vi har en trÀff för att förbereda inför sommaröppet. Utöver det ligger fokus pÄ att tjÀra hustak och laga staket.
OBS! ÅRSMÖTE SÖNDAG 14 JUNI
Eftersom vÄrtrÀffen och Ärsmötet den 24-26/4 blev instÀllt siktar vi pÄ att genomföra Ärsmötet söndag den 14 juni, pÄ vikingagÄrden. Mer information kommer till alla medlemmar via e-post!


Lördag-söndag 27-28 juni: Laxöns medeltidsdagar  INSTÄLLT

Mer info: www.tiundaland.nu


Fredag-söndag 3-5 juli: Stallarholmens vikingamarknad  INSTÄLLT

Mer info: www.stallarholmensvikingar.se


MÄndag-tisdag 6-7 juli: Förberedelser inför sommaröppet
Vi Àr pÄ gÄrden och förbereder sommaröppet 2020. Alla möjliga sysslor ska genomföras; vedhuggning, göra i ordning kokhuset för matserveringen, fixa alla hantverksstationer, stÀda och göra husen fina, klippa och kratta grÀs mm mm.
Hör av dig till kontoret om du kan vara med och nÀr du i sÄ fall kommer.


Onsdag-söndag 8-12 och 15-19 juli: Sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Även i Ă„r har vi sommaröppet med levande vikingagĂ„rd i tvĂ„ veckor, vecka 28-29, dĂ„ vi bor pĂ„ gĂ„rden och hĂ„ller öppet för besökare. Det blir i Ă„r vissa Ă€ndringar pga coronan. Vi kommer inte att ta in besökare i hus, undantaget hallen och inte heller ha prova pĂ„-hantverk utan endast demonstrerar. Fokus i Ă„r blir mer visa, berĂ€tta och uppvisningar. Vi kommer att ha uppvisningar kl 12, 13, 14 och 15 varje dag med bl a sagor, eldslagning, lekar och berĂ€ttelser om resor och handel eller uppvisning av klĂ€der. Alla uppvisningar sker utomhus.

Vi kommer att ha viss matservering i kokhuset och Àven prova pÄ bÄgskytte. Deltagande vikingar delas upp i flera byggnader och tÀlt istÀllet för att alla bor i bostaden. PÄ omrÄdet kommer att finnas flera stationer med handsprit och tvÄl.

Öppettiderna Ă€r som vanligt onsdagar-söndagar kl 11-16. PĂ„ eftermiddagarna och kvĂ€llarna finns tid för umgĂ€nge under sĂ€kra former. GĂ„ och bada, sitta ute och hantverka, hĂ„lla föredrag etc.


MÄndag-fredag 20-24 juli, 27-31 juli och 3-7 augusti: Fortsatt sommaröppet med guider, visningar och lekar!
Vecka 30-32 har vi öppet mÄndagar-fredagar kl 12-15. Butiken med souvenirer Àr öppen och uppe pÄ gÄrden finns tvÄ vikingar som ska kunna guida runt gÄrd, runstenar, jÀrnframstÀllningsplats och jaktstig, och visa lekar för besökarna.

Arbetet Àr ideellt, men de som jobbar fÄr förtÀring under dagen.


Torsdag-lördag 23-25 juli: Vikingamarknad i Saltvik, Åland  INSTÄLLT

Mer info: www.fibula.ax 


Lördag-söndag 22-23 augusti 2020: Invigning av stavkyrka pĂ„ OklagĂ„rd   INSTÄLLT

Den fantastiska familjen Woxberg pÄ OklagÄrd utanför Ockelbo ska denna helg inviga en stavkyrka som har byggts med traditionella tekniker för hand under tio Är. Fafner blir med och har lÀger med försÀljning, prova pÄ-hantverk och gör uppvisningar. Det blir ocksÄ andra föreningar och hantverkare, musikupptrÀdanden, visningar av gÄrden och kyrkan med mera. En superkulturell helg som ni inte fÄr missa!


Lördag-söndag 29-30 augusti: Vikingadagar vid Gamla Uppsala museum INSTÄLLT
Vi har bokats in för att genomföra tvĂ„ aktivitetsdagar vid museet i Gamla Uppsala.  Fafner kommer att ha lĂ€ger med försĂ€ljning av varor, prova pĂ„-hantverk, visa stridsutrustning, berĂ€tta sagor och visa lekar mm. Vi behöver 5-6 personer som kan vara med under helgen eller en av dagarna. Vill du vara med? Kontakta Richard!


Lördag-söndag 29-30 augusti: Arbetshelg pÄ vikingagÄrden
I och med de instÀllda vikingadagarna i Gamla Uppsala kommer vi istÀllet att ha en trÀff med fortsatt gÄrdsarbete. Fokus blir att tjÀra tak pÄ olika byggnader pÄ vikingagÄrden, och Àven kratta grÀs och sly pÄ SörbygravfÀltet, som föreningen vÄrdar. AnmÀl deltagande till Richard och info-adressen.


Lördag-söndag 5-6 september: Höstmarknad pĂ„ Gunnes GĂ„rd INSTÄLLT
Mer info: https://upplandsvasby.se/gunnes-gard/pa-gang/vikingatida-hostmarknad.html


Fredag-söndag 11-13 september 2020: Nordisk brickvĂ€vningskonferens pĂ„ lĂ€nsmuseet i GĂ€vle  INSTÄLLT

Denna helg arrangerar Fafner tillsammans med SpÄngmurs och LÀnsmuseet GÀvleborg en konferens dÀr det planeras för deltagare frÄn samtliga fem nordiska lÀnder som ska strÄla samman och hÄlla kurser och utbyta idéer och erfarenheter. Ett mÄste för alla brickvÀvningsintresserade!
Mer info: www.spangmurs.se/NB2020.htm 


Onsdag 11 september: FackelkvĂ€ll vid Anundshög  INSTÄLLT
Vi deltar Äterigen i den Ärliga fackelkvÀllen vid Anundshög utanför VÀsterÄs, Sveriges största gravhög. Vi kommer att visa eldslagning och lekar, delta i teaterspel och lÄta besökare prova stridsutrustning.


Fredag-söndag 18-20 sep: HösttrÀff för vikingar
Vi har tagit beslut om att genomföra Ärets hösttrÀff med en del restriktioner pga corona-pandemin. Detta gÀller:

 • Max 50 personer kan delta.
 • TrĂ€ffen Ă€r intern och öppen för Fafners medlemmar (men om det inte blir 50 anmĂ€lda frĂ„n föreningen kan nĂ„gon plats eventuellt slĂ€ppas fri till vĂ„ra vĂ€nföreningar under premissen ’först till kvarn’)
 • De medlemmar som under det senaste Ă„ret har engagerat sig i arbetshelger och sommaröppet har förtur. Ju mer ideellt arbete, ju sĂ€krare kan man vara pĂ„ en plats.
 • TrĂ€ffen kommer att hĂ„llas helt utomhus pĂ„ gĂ„rdstunet. Hallen i lĂ„nghuset kommer inte att anvĂ€ndas alls (men det blir boende i bostaden). Tanken Ă€r att bygga ett stort och mysigt lĂ€ger med tĂ€lt, baldakiner, bord och bĂ€nkar dĂ€r vi kan sitta under kvĂ€llarna bland lyktor och eldar och ha sĂ„ng, musik och annat. 🙂
 • Alla medlemmar som har tĂ€lt uppmanas att ta med och bo i dessa under trĂ€ffen! Dels för att vi mĂ„ste sprida ut alla övernattande deltagare pĂ„ sĂ„ mĂ„nga olika stĂ€llen som möjligt, dels för att fĂ„ en trevlig lĂ€ger- och marknadskĂ€nsla.
 • Alla som bor i tĂ€lt vĂ€ljer sjĂ€lva hur mĂ„nga de vill slĂ€ppa in i sitt lĂ€ger och hur man ska hĂ„lla avstĂ„nd. En flaska handsprit rekommenderas i varje tĂ€lt/lĂ€ger (föreningen har en del flaskor att lĂ„na ut).
 • TrĂ€ffen fungerar i övrigt som vanligt, dvs att alla tar med egen mat och dryck för helgen och tillagar den i sitt lĂ€ger eller i olika byggnader, och alla deltagare fĂ„r en arbetsuppgift under helgen.
 • Visar vĂ€derprognosen nĂ„gra dagar innan trĂ€ffen att det blir spöregn hela helgen kan arrangemanget komma att stĂ€llas in. 

Alla medlemmar fÄr en inbjudan via föreningens e-postutskick.


Fredag-söndag 30 oktober – 1 november: Invintring
Årets sista trĂ€ff pĂ„ Årsjö! Alla medlemmar hjĂ€lps Ă„t att invintra gĂ„rden genom att stĂ€da och ta bort fĂ€llar, textilier, nĂ€verkontar och annat som tar skada av fukt eller gnagare under vintern. Vi siktar ocksĂ„ pĂ„ att lĂ€gga in nĂ„gon form av föredrag eller kurs/workshop. Mer info kommer via föreningsmejlen.


 

 


Genomförda aktiviteter 2019:

Fredag-söndag 1-3 mars 2019: HelgtrÀff, Asaloppet och medlemsmöte
Årets första trĂ€ff pĂ„ Årsjö! Helgen inleds med förberedelser och middag pĂ„ fredagen. PĂ„ lördagen hĂ„lls det tredje Ă„rliga Asaloppet, en historisk skidskyttetĂ€vling. Till kvĂ€llen blir det knytisgille i lĂ„nghuset. PĂ„ söndagen stĂ€dar vi och har sedan ett medlemsmöte dĂ„ vi diskuterar vĂ„rens och sommarens program.
Mer info fÄr ni frÄn richard(a)arsundaviking.se

Torsdag-söndag 18-21 april: VĂ„rtrĂ€ff för vikingar pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Denna helg Ă€r det dags för den tolfte vĂ„rtrĂ€ffen och denna gĂ„ng blir den lite annorlunda. Dels Ă€ger den rum under pĂ„skhelgen, dels fyller Fafner som förening 25 Ă„r lördag den 20 april, vilket vi sĂ„klart kommer att fira! 🙂

Eftersom detta Àr pÄskhelgen med extra mÄnga lediga dagar drar vi igÄng redan pÄ torsdagen för de som vill och kan! Vi kommer dÄ att förbereda allt och hÄlla gille under kvÀllen.

PÄ dagtid fredagen blir det marknad, lekar, umgÀnge och annat kul. Till kvÀllen planerar vi att ha eldshow med efterföljande frivilligt blot. Under lördagen blir det fortsatt marknad och umgÀnge mm och dÀrtill visning av gÄrden samt ting.

Utöver allt detta finns nĂ„gra smĂ„ överraskningar ocksĂ„ inplanerade… Vi hoppas och tror pĂ„ en fantastisk lĂ„nghelg pĂ„ Årsjö! 🙂

AnmÀl dig till Richard (richard(a)arsundaviking.se) och berÀtta om en sovplats ska bokas eller om nÄgot ska lÄnas! Ta med egen mat och dryck, vikingaklÀder, matredskap, instrument, eventuellt hantverk att sÀlja mm.

Söndag 21 april: StÀdning frÄn kl 11, förelÀsning 12 (prel), Ärsmöte kl 14 och medlemsmöte kl 15
Vi börjar dagen med stÀdning och gÄrdsarbete. Ca kl 12 siktar vi pÄ att ha nÄgon form av förelÀsning. DÀrefter hÄller vi Ärsmöte kl 14, dÄ vi ocksÄ bjuder pÄ nÄgot att Àta. FrÄgor/förslag ska vara inne senast tvÄ veckor före mötet!
Efter Ärsmötet, ca kl 15, planerar vi sÀsongens aktiviteter tillsammans.

Lör-sön 4-5 maj: Ale Vikingamarknad
Denna helg hÄlls en marknad i Ale utanför Göteborg och det Àr denna som brukar sparka igÄng marknadssÀsongen. Den som Àr intresserad av att delta kontaktar Richard!
Mer info: http://alevikingagard.info/

Torsdag-söndag 30 maj – 2 juni: Leksands medeltidsmarknad
Stor, trevlig och vÀlbesökt marknad som Fafner varit med pÄ i mÄnga Är nu. Vi packar bussen och Äker ivÀg onsdag eftermiddag eller torsdag morgon för att bygga upp lÀgret.
Mer info: http://leksandsmedeltid.se/

Fredag-lördag 14-15 juni: Sandvikendagarna
Det Ă€r stadsfest och marknad i Sandviken och ett bra tillfĂ€lle för Fafner att vara med och marknadsföra sommaröppet! 🙂 Vi kommer att ha ett enklare lĂ€ger med lite försĂ€ljning och kanske demonstrera hantverk, men lĂ€gga mest fokus pĂ„ att berĂ€tta om föreningen, vikingagĂ„rden och sommaröppet.

Lördag-söndag 28-29 juni: Arbetshelg pÄ vikingagÄrden
Vi trÀffas och gör en massa gÄrdsarbete och börjar förbereda sommaröppet.
AnmÀl deltagande till Richard; richard(a)arsundaviking.se.

Tisdag 2 juli: Förberedelser inför sommaröppet
Vi Àr pÄ gÄrden hela dagen och förbereder sommaröppet. Alla möjliga sysslor ska genomföras; vedhuggning, göra i ordning kokhuset för matserveringen, fixa alla hantverksstationer, stÀda och göra husen fina, klippa och kratta grÀs mm mm.
Hör av dig till kontoret om du kan vara med och nÀr du i sÄ fall kommer.

Onsdag-söndag 3-7 och 10-14 juli: Sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Även i Ă„r har vi sommaröppet med levande vikingagĂ„rd i tvĂ„ veckor, vecka 27-28, dĂ„ vi bor pĂ„ gĂ„rden och hĂ„ller öppet för besökare. Det blir i vanlig ordning hantverk, matservering, lekar, guidning, sagor mm! Öppettiderna Ă€r som vanligt onsdagar-söndagar kl 11-16. PĂ„ eftermiddagarna och kvĂ€llarna finns tid att gĂ„ och bada, hantverka, trĂ€na stridstekniker och hĂ„lla förelĂ€sningar mm.

Söndag 13-14 juli: Minimarknad
Vi avslutar levade vikingagĂ„rd-perioden med en tvĂ„dagars minimarknad pĂ„ Årsjö. Vi uppmanar alla hantverkande medlemmar att vara med och sĂ€lja sina varor och kommer ocksĂ„ att bjuda in en del vikingavĂ€nner frĂ„n andra grupper.

MÄndag-fredag 15-19 juli, 22-26 juli och 29 juli-2 augusti: Fortsatt sommaröppet med guider, hantverk och lekar!
Vecka 29-31 har vi öppet mÄndagar-fredagar kl 12-15. Butiken med souvenirer Àr öppen och uppe pÄ gÄrden finns tvÄ vikingar som ska kunna guida, gjuta smycken, baka bröd och visa lekar för besökarna.
HĂ€r timanstĂ€lls de vikingar som jobbar pĂ„ gĂ„rden – mejla info-adressen om du Ă€r intresserad av att jobba!!!
(Det kan möjligen bli en förlÀngning och öppet Àven vecka 32 om vi har vikingar som kan jobba och om det kommer mÄnga besökare)

Torsdag-lördag 25-27 juli: Vikingamarknad i Saltvik, Åland
Som vanligt Äker vi till den fina tredagarsmarknaden i Saltvik, ett evenemang som brukar locka 10-20 Fafner-vikingar. Vi kommer att Äka över frÄn Grisslehamn pÄ onsdagen och hem igen pÄ söndagen.
Mer info hÀr: http://fibula.ax/vikingamarknad/

Onsdag 11 september: FackelkvÀll vid Anundshög
Vi deltar Äterigen i den Ärliga fackelkvÀllen vid Anundshög utanför VÀsterÄs, Sveriges största gravhög. Vi kommer att visa eldslagning och lekar, delta i teaterspel och lÄta besökare prova stridsutrustning.

Fre-sön 20-22 sep: HösttrÀff för vikingar
För fjortonde gÄngen arrangerar vi en hösttrÀff för alla vikingagrupper som vill vara med. Vi hantverkar, byter varor, umgÄs, leker, hÄller ting och gille mm. Vi trÀffas redan pÄ fredagseftermiddagen-/kvÀllen för gille. Huvuddagen Àr pÄ lördagen och pÄ söndagen arrangerar vi nÄgon form av utflykt eller förelÀsning.

Fredag-söndag 1-3 november: Invintring och nÀtverkstrÀff!
Årets sista helgtrĂ€ff pĂ„ Årsjö, dĂ„ vi gör i ordning gĂ„rden inför vintern. Denna gĂ„ng har vi samtidigt ocksĂ„ en nĂ€tverkstrĂ€ff med deltagare frĂ„n andra forntidsanlĂ€ggningar i Sverige. 🙂
Programmet börjar fredag eftermiddag/kvÀll med förberedelser och sedan middag följt av kvÀllsmys i bostaden i lÄnghuset.
PÄ lördagen blir det en blandning av workshops och föredrag. Bl a ska vi fÄ ett föredrag om historiska byggnadstekniker och eventuellt ocksÄ nÄgot praktiskt prova pÄ-moment ihop med det. Det Àr ocksÄ tÀnkt att vi ska testa olika sÀtt att bygga upp eldar. PÄ kvÀllen blir det stort gille för Fafner-medlemmar och gÀstande fornby-mÀnniskor.
PÄ söndagen avslutas helgen med ett nÀtverksmöte pÄ förmiddagen. Efter lunch hjÀlps alla medlemmar sedan Ät att invintra gÄrden genom att stÀda och ta bort fÀllar, textilier, nÀverkontar och annat som tar skada av fukt eller gnagare under vintern.
AnmÀlan görs till Richard pÄ richard(a)arsundaviking.se!

Söndag 8 december: Julmarknad pÄ LÀnsmuseet i GÀvle kl 11-17
Vi Ă„ker till lĂ€nsmuseet i GĂ€vle och deltar i deras Ă„rliga marknad som brukar locka mĂ„nga besökare. Vi behöver Ă„tminstone 2-3 personer som kan tĂ€nka sig att vara med och hjĂ€lpa till att sĂ€lja (vi stĂ„r inomhus). Ju fler som deltar, ju mer tid fĂ„r man att kolla in övrigt som sĂ€ljs, och museets utstĂ€llningar. 🙂
Mer info: http://lansmuseetgavleborg.se/Events/6773/Lansmuseets-Julmarknad
AnmÀlan görs till Richard pÄ adressen ovan.

Söndag 15 december kl 11-17: Julmarknad i Högbo bruk
Vi kommer Ă€ven i Ă„r att delta i den stora och mysiga julmarknaden i Högbo norr om Sandviken. Som vanligt söker vi Fafner-vikingar som vill vara med i vĂ„rt vinterlĂ€ger och sĂ€lja varor och marknadsföra föreningen och vikingagĂ„rden. 🙂 LĂ€gret Ă€r utomhus.
Mer info: https://www.hogbobruk.se/bruket/detta-hander-pa-bruket/nyheter/2019-09-30-hogbo-julmarknad-15-12.html
AnmÀl dig till info-adressen överst pÄ sidan!

 

 

Genomförda aktiviteter 2018:

Lördag 3 mars: Asaloppet pĂ„ Årsjö!
Även detta Ă„r har vi den stora Ă€ran att arrangera den gamla vikingatĂ€vlingen Asaloppet, som annars hĂ„lls i trakterna kring Stockholm/NynĂ€shamn. Under lördagen kommer det att bli tĂ€vling i historiskt skidskytte och vi ska ocksĂ„ prova pĂ„ att Ă„ka islĂ€ggar. PĂ„ kvĂ€llen blir det knytisgille i lĂ„nghuset och övernattning dĂ€r för dem som vill.
PÄ söndagen plockar vi ihop allt och hÄller ocksÄ ett medlemsmöte innan vi skiljs Ät.
Mer info fÄr ni frÄn richard(a)arsundaviking.se

Fredag-söndag 20-22 april: VĂ„rtrĂ€ff för vikingar pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Denna helg Àr det dags för den elfte vÄrtrÀffen. Det blir i vanlig ordning en helg fylld med gillen, minimarknad, ting, eldshow, lekar, sÄng och musik. Vi trÀffas under fredagen och förbereder allt och hÄller gille pÄ kvÀllen. PÄ lördagen blir det bl a visning av gÄrden, lekar, minimarknad, ting och stort kvÀllsgille.
AnmÀl dig till Richard och berÀtta om en sovplats ska bokas eller om nÄgot ska lÄnas! Ta med egen mat och dryck, vikingaklÀder, matredskap, instrument, eventuellt hantverk att sÀlja mm.

Torsdag-fredag 10-11 maj: ArbetslÄnghelg
Vi har nĂ„gra helgtrĂ€ffar varje Ă„r dĂ„ vi gör arbete pĂ„ gĂ„rden. Denna gĂ„ng utnyttjar vi den röda dagen pĂ„ torsdagen och klĂ€mdagen pĂ„ fredagen för att kunna vara pĂ„ gĂ„rden lite lĂ€ngre och hinna göra mer saker! 🙂 Vi planerar att bygga klart gĂ„rdens nya lada och kanske ocksĂ„ förbereda nĂ€sta husbygge. DĂ€rutöver kan det bli jobb som t ex att laga staket, tjĂ€ra tak och tunnor, kratta löv, elda skrĂ€p osv.

Fredag-söndag 1-3 juni: Leksands medeltidsmarknad
Marknaden har bytt helg och har nya arrangörer, men vi deltar i vanlig ordning! Fafner kommer att ha ett stort lÀger vid entrén med försÀljning, demonstrationer av hantverk och en lekuppvisning varje dag!

Fredag-onsdag 1-6 juni: Vikingatida liv pĂ„ ÅrsjögĂ„rd – ”vardagslivs-lĂ„nghelg” INSTÄLLT PGA DELTAGANDE I LEKSAND
Vi upprepar förra Ă„rets lyckade lĂ„nghelg dĂ€r vi bor pĂ„ vikingagĂ„rden och Ă€gnar oss Ă„t vardagligt vikingatida arbete. Matlagning med varor frĂ„n visthuset, bygge av bakugn, eldslagning med eldstĂ„l och fnöske, sömnad av klĂ€der och skor osv – en trĂ€ff dĂ€r vi försöker fĂ„ en kĂ€nsla av hur det var att leva pĂ„ en gĂ„rd för tusen Ă„r sedan.

Lördag 16 juni: Arbetsdag pÄ vikingagÄrden
Vi trÀffas pÄ gÄrden ca kl 10-18 och Àgnar dagen Ät att tömma och börja riva gÄrdens gamla lada. Föreningen bjuder pÄ lunch. NÄgra övernattar och Àgnar kvÀllen Ät att packa bussen till söndagen.
AnmÀl dig till richard(a)arsundaviking.se

Söndag 17 juni: Deltagande i Fallens Dag i Älvkarleby
Fafner deltar i Fallens Dag, som brukar ha ca 10 000 besökare! Vi bygger ett lĂ€ger vid marknadsplatsen dĂ€r vi sĂ€ljer lite varor, visar hantverk och framförallt marknadsför sommaröppet pĂ„ vikingagĂ„rden. 🙂
AnmÀl dig till richard(a)arsundaviking.se

Tisdag 10 juli: Förberedelser inför sommaröppet
Vi Àr pÄ gÄrden hela dagen och förbereder sommaröppet. Alla möjliga sysslor ska genomföras; vedhuggning, göra i ordning kokhuset för matserveringen, fixa alla hantverksstationer, stÀda och göra husen fina, klippa och kratta grÀs mm mm.
Hör av dig till kontoret om du kan vara med och nÀr du i sÄ fall kommer.

Onsdag-söndag 11-15 och 18-22 juli: Sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Även i Ă„r har vi sommaröppet med levande vikingagĂ„rd i tvĂ„ veckor, v 28-29, dĂ„ vi bor pĂ„ gĂ„rden och hĂ„ller öppet för besökare. Det blir i vanlig ordning hantverk, matservering, lekar, guidning, sagor mm! Öppettiderna Ă€r som vanligt onsdagar-söndagar kl 11-16. PĂ„ eftermiddagarna och kvĂ€llarna finns tid att gĂ„ och bada, hantverka, trĂ€na stridstekniker och hĂ„lla förelĂ€sningar mm.

MÄndag-fredag 30 juli-17 augusti: Fortsatt sommaröppet med guider, hantverk och lekar!
Vecka 31-33 har vi öppet mÄndagar-fredagar kl 12-15. Butiken med souvenirer Àr öppen och uppe pÄ gÄrden finns tvÄ vikingar som ska kunna guida, gjuta smycken, baka bröd och visa lekar för besökarna.
HĂ€r timanstĂ€lls de vikingar som jobbar pĂ„ gĂ„rden – mejla info om du Ă€r intresserad av att jobba!

Lördag 25 augusti: Vikingadag utanför VÀsterÄs
Föreningen Àr bokad att genomföra en vikingadag i Bjurhovda mellan VÀsterÄs och Anundshög. Kl 15-18 har vi ett lÀger med prova pÄ-hantverk, försÀljning och gör ocksÄ lekuppvisning och sagoberÀttande.
AnmÀl dig till richard(a)arsundaviking.se

Söndag 26 augusti: Vikingadag vid Gamla Uppsala museum
Vi gör Ă€nnu en vikingadag med samma upplĂ€gg som dagen innan i Bjurhovda. Tider Ă€r preliminĂ€rt kl 11-17. Även hĂ€r anmĂ€ler du intresse till Richard!

Onsdag 12 september: FackelkvÀll vid Anundshög
Vi Äker Äterigen ner till Sveriges största gravhög, Anundshög, utanför VÀsterÄs och deltar i den trevliga fackelkvÀllen som ordnas varje Är. Föreningen visar upp lekar, eldslagning, stridsutrustning och deltar i skÄdespel. AnmÀl dig till Richard om du vill vara med!

Fre-sön 21-23 sep: HösttrÀff för vikingar
För trettonde gÄngen arrangerar vi en hösttrÀff för alla vikingagrupper som vill vara med. Vi hantverkar, byter varor, umgÄs, leker, hÄller ting och gille mm. Vi trÀffas redan pÄ fredagseftermiddagen-/kvÀllen för gille. Huvuddagen Àr pÄ lördagen och pÄ söndagen arrangerar vi nÄgon form av utflykt eller förelÀsning.

Fredag-söndag 12-14 oktober: Arbetshelg med takrivningsfest!
Vi har lagt in en extra arbetshelg i oktober för att riva gĂ„rdens gamla lada och fĂ„ annat gĂ„rdsarbete gjort innan vintern. Kom och se nĂ€r ladan faller, och fira sedan takrivningsfest i lĂ„nghuset under lördagskvĂ€llen. 🙂 Föreningen stĂ„r för mat under helgen, undantaget lördagskvĂ€llen dĂ„ vi har knytisgille.
AnmÀlan görs till richard(a)arsundaviking.se

Fredag-söndag 2-4 november: Invintring
Årets sista helgtrĂ€ff pĂ„ Årsjö, dĂ„ vi gör i ordning gĂ„rden inför vintern och stĂ€dar och tar bort sĂ„dant som inte kan vara kvar i husen över vintern. I och med att vi förhoppningsvis fĂ„r mycket gĂ„rdsarbete gjort pĂ„ trĂ€ffen i oktober Ă€r tanken att vi ska kunna Ă€gna oss Ă„t saker som kursverksamhet och/eller förelĂ€sningar. Kanske lĂ€ra ut hur man syr skor och klĂ€der och kanske lyssna pĂ„ nĂ„gon medlem som gör ett föredrag om ”sitt” specialomrĂ„de.

Söndag 16 december kl 11-17: Julmarknad i Högbo bruk
Vi planerar Ă€ven i Ă„r att delta i den stora och mysiga julmarknaden i Högbo norr om Sandviken. Som vanligt söker vi Fafner-vikingar som vill vara med i vĂ„rt vinterlĂ€ger och sĂ€lja varor och marknadsföra föreningen och vikingagĂ„rden. 🙂 AnmĂ€l dig till info-adressen enligt ovan.

Genomförda aktiviteter 2017:

Lördag 11 februari 2017: Midvinterblot i Österhus
Österhus VĂ€nner i Östersund hĂ„ller sitt Ă„rliga midvinterblot i lĂ„nghuset pĂ„ Norderön i Storsjön. Mycket lekar och spel under dagen och stort gille pĂ„ kvĂ€llen. Kostnad Ă€r 100 kr och dĂ„ ingĂ„r mat pĂ„ gillet.
Info/anmÀlan: anmalanosterhus@gmail.com.

Lördag 25 februari: Asaloppet
Asaloppet Ă€r en tĂ€vling pĂ„ trĂ€skidor som i mĂ„nga Ă„r har arrangerats vid lĂ„nghuset i Körunda utanför NynĂ€shamn. MĂ„nga gĂ„nger har det varit brist pĂ„ snö, varför loppet snarare har fĂ„tt heta Kasaloppet eller Hasaloppet! Arrangemanget ska nu hĂ„llas lite mer norrut, i Årsunda, dĂ€r vi hoppas pĂ„ snö!
Det hÀr Àr en helgtrÀff. Helgen inleds med förberedelser och gemensam middag pÄ fredagen och sedan tÀvlas det för fullt pÄ lördagen med skidor och bÄge. Eventuellt kan det ocksÄ bli prov pÄ att Äka pÄ islÀggar (skridskor av ben). Till kvÀllen hÄlls knytisgille i lÄnghuset. PÄ söndagen plockar vi ihop allt och har Àven ett medlemsmöte efter lunch och diskuterar vÄrens och sommarens program.
AnmÀlan görs till Richard.

Lördag 25 mars: Arbetsdag pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Vi trÀffas nÄgra timmar mitt pÄ dagen, ca kl 11-17/18 och gör lite insatser pÄ gÄrden. StÀdar, lagar trasiga saker osv. Föreningen bjuder pÄ mat/fika!

Fredag-söndag 21-23 april 2017: VĂ„rtrĂ€ff för vikingar pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Denna helg Àr det dags för den tionde vÄrtrÀffen. Det blir i vanlig ordning en helg fylld med gillen, minimarknad, ting, eldshow, lekar, sÄng och musik. Vi trÀffas under fredagen och förbereder allt och hÄller gille pÄ kvÀllen. PÄ lördagen blir det bl a visning av gÄrden, lekar, minimarknad, ting och stort kvÀllsgille.
AnmÀl dig till Richard och berÀtta om en sovplats ska bokas eller om nÄgot ska lÄnas! Ta med egen mat och dryck, vikingaklÀder, matredskap, instrument, eventuellt hantverk att sÀlja mm.

Söndag 23 april: StÀdning frÄn kl 11, förelÀsning 12 (prel), Ärsmöte kl 14 och medlemsmöte kl 15
Vi börjar dagen med stÀdning och gÄrdsarbete. Ca kl 12 siktar vi pÄ att ha nÄgon form av förelÀsning. DÀrefter hÄller vi Ärsmöte kl 14, dÄ vi ocksÄ bjuder pÄ nÄgot att Àta. FrÄgor/förslag ska vara inne senast tvÄ veckor före mötet!
Efter Ärsmötet, ca kl 15, planerar vi sÀsongens aktiviteter tillsammans.

Lör-sön 6-7 maj: Ale Vikingamarknad
Denna helg hÄlls en marknad i Ale utanför Göteborg och det Àr denna som brukar sparka igÄng marknadssÀsongen. Den som Àr intresserad av att delta kontaktar Richard!

Lördag 13 maj: Vikingadag i BollnÀs kl 12-16
Denna dag kommer Fafner att göra ett samarrangemang med BollnÀs vikingalag, LÀnsmuseet GÀvleborg samt BollnÀs museum. Utanför museet och biblioteket i BollnÀs ligger Onbacken, en kulle pÄ vilken det finns tvÄ husgrunder/terrasser samt nio gravar frÄn 100-500-talen. Vi ska ha prova pÄ-hantverk, lekuppvisning, sagoberÀttande och försÀljning av varor. För detta kommer Fafner (och bollnÀsvikingarna i Orbaradh) att fÄ ett arvode som kan anvÀndas till inköp.
AnmÀlan görs till Richard.

Söndag 14 maj: Vikingadag i Gamla Uppsala kl 10-16
Dagen efter BollnĂ€s drar vi vidare och gör ett liknande program vid museet och högarna i Gamla Uppsala. Vi bygger lĂ€ger frĂ„n kl 9 och sĂ€ljer sedan varor, visar olika hantverk och lekar, berĂ€ttar sagor och informerar om sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd.
AnmÀlan görs till Richard.

Torsdag-söndag 25-28 maj: Leksands medeltidsmarknad
Stor, trevlig och vÀlbesökt marknad som Fafner varit med pÄ i mÄnga Är nu. Vi packar bussen och Äker ivÀg onsdag eftermiddag eller torsdag morgon för att bygga upp lÀgret.

Fredag-tisdag 2-6 juni: Vikingatida liv pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Det har talats ett tag om att bo pÄ gÄrden lite lÀngre Àn en helg och fokusera pÄ det vanliga dagliga livet. PÄ sommaröppet blir det ju mycket jobb med moderna besökare och under vÄr- och hösttrÀffarna mest umgÀnge, lekar och gillen.
PÄ denna trÀff ska vi försöka fÄ en kÀnsla för hur det var att leva pÄ vikingatiden med de dagliga sysslor som skulle göras. Matlagning, inhÀgnader, ljuskÀllor och annat. Det blir en blandning av gÄrdsarbete och egna projekt.
Skriv in ditt deltagande hÀr: http://doodle.com/poll/nx8ab8rehdtfk3c8
Skicka ocksÄ ett mejl till info samt Richard dÀr du meddelar ditt deltagande.

Lördag 17 juni kl 11-16: Vikingadag i Högbo bruk, Sandviken
Ännu en vikingadag dĂ€r föreningen drar ut och bygger lĂ€ger, sĂ€ljer varor, visar lekar och hantverk, berĂ€ttar sagor och marknadsför sommaröppet!

Söndag 18 juni kl 11-17: Vikingadag i Gamla Uppsala
Vi ÄtervÀnder en andra gÄng och gör en till vikingadag vid museet och gravhögarna i Gamla Uppsala med samma upplÀgg som första gÄngen.
AnmÀlan görs till Richard.

Tisdag 11 juli: Förberedelser inför sommaröppet
Vi Àr pÄ gÄrden hela dagen och förbereder sommaröppet. Alla möjliga sysslor ska genomföras; vedhuggning, göra i ordning kokhuset för matserveringen, fixa alla hantverksstationer, stÀda och göra husen fina, klippa och kratta grÀs mm mm.
Hör av dig till kontoret om du kan vara med och nÀr du i sÄ fall kommer.

Onsdag-söndag 12-16 och 19-23 juli: Sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Även i Ă„r har vi sommaröppet med levande vikingagĂ„rd i tvĂ„ veckor, v 28-29, dĂ„ vi bor pĂ„ gĂ„rden och hĂ„ller öppet för besökare. Det blir i vanlig ordning hantverk, matservering, lekar, guidning, sagor mm! Öppettiderna Ă€r som vanligt onsdagar-söndagar kl 11-16. PĂ„ eftermiddagarna och kvĂ€llarna finns tid att gĂ„ och bada, hantverka, trĂ€na stridstekniker och hĂ„lla förelĂ€sningar mm.
AnmÀl ditt deltagande hÀr: http://doodle.com/poll/xmmxr8rb2hcvby2n

MÄndag 17 juli: Utflykt till VÀsterÄs
Efter första sommaröppetveckan planerar vi att pÄ vÄr lediga dag göra en utflykt till VÀsterÄs dÀr vi besöker Badelunda och Anundshög och VÀstmanlands lÀns museum. Mer info kommer!

Lördag 22 juli: Medlemsgille
Som traditionen bjuder trÀffas vi den sista sommaröppetkvÀllen dÄ Fafner bjuder alla som har jobbat ideellt under de tvÄ sommarveckorna pÄ ett stort tackgille/gÀstabud. Vi Àter middag som vi sjÀlva hjÀlps Ät att tillaga i olika matlag.
Medlemmar som inte varit med och jobbat Àr givetvis ocksÄ vÀlkomna pÄ gillet och betalar dÄ sjÀlvkostnadspris för maten.

Söndag 22-23 juli: Minimarknad
Vi avslutar levade vikingagĂ„rd-perioden med en tvĂ„dagars minimarknad pĂ„ Årsjö. Vi uppmanar alla hantverkande medlemmar att vara med och sĂ€lja sina varor och kommer ocksĂ„ att bjuda in en del vikingavĂ€nner frĂ„n andra grupper.

Torsdag 25 juli: Vikingadag pÄ Sollerön
Vi Àr inbjudna att delta pÄ denna vikingadag pÄ Sollerön utanför Mora dÀr vi kan hantverka, sÀlja varor och marknadsföra Fafner.

MÄndag-fredag 24-28 juli och 31 juli-4 aug: Guidningsöppet
Efter de tvÄ veckorna med levande vikingagÄrd har vi öppet i tvÄ veckor till, mÄndagar-fredagar v 30-31 kl 12-15. Vi har dÄ öppet i butiken och en eller tvÄ vikingar uppe pÄ gÄrden som ska guida vid husen och runstenarna men ocksÄ kunna demonstrera och lÄta besökarna prova pÄ nÄgot hantverk samt visa lite lekar och gÀrna ocksÄ kunna berÀtta en saga.

Torsdag-lördag 27-29 juli: Vikingamarknad i Saltvik, Åland
Som vanligt Äker vi till den fina tredagarsmarknaden i Saltvik, ett evenemang som brukar locka ca 20-30 Fafner-vikingar. Vi kommer att Äka över frÄn Grisslehamn pÄ onsdagen och hem igen pÄ söndagen.

Fredag-söndag 25-27 augusti: Arbetshelg
I Ă„r har gĂ„rden inte öppet under Årsundadagen pĂ„ lördagen. Vi har istĂ€llet en arbetshelg och jobbar framförallt med den nya ladan samt staket och grindar. Lördag kvĂ€ll blir det knytisgille. Vi har sĂ„ lĂ„ngt det Ă€r möjligt vikingaklĂ€der pĂ„ oss och hĂ„ller husen öppna dĂ„ det kan tĂ€nkas att det kommer besökare.

Lördag-söndag 2-3 september: Höstmarknad pÄ Gunnes GÄrd
AnmÀl dig till kontoret om du Àr intresserad av att vara med!

Onsdag 13 september: FackelkvÀll vid Anundshög
Vi Äker ner till Sveriges största gravhög, Anundshög, utanför VÀsterÄs och deltar i den trevliga fackelkvÀllen som ordnas varje Är. Föreningen visar upp lekar, eldslagning, stridsutrustning och deltar i skÄdespel. AnmÀl dig till Richard om du vill vara med!

Fredag-söndag 22-24 september: Höstblot
Vi ordnar det tolfte höstblotet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd! Som vanligt trĂ€ffas Fafner och vikingar frĂ„n andra föreningar och har trevligt. Vi kommer som vanligt att ha gillen fredag och lördag kvĂ€ll, minimarknad under lördagen liksom ting och lekar. PĂ„ lördagskvĂ€llen blir det eldshow.
Förra Äret kom 150 vikingar och det var pÄ vippen att alla fick plats i och omkring lÄnghuset under lördagens gille.

Fredag-söndag 10-12 november: Invintringshelg
Som vanligt har vi en avslutningshelg i november dĂ„ vi har Ă„rets sista gille och övernattning i lĂ„nghuset. Vi invintrar gĂ„rden, stĂ€dar, plockar bort fĂ€llar, tyger och annat som inte kan vara kvar i husen över vintern. Huvudsyssla för denna helg utöver sjĂ€lva invintringen Ă€r att bygga klart gĂ„rdens nya lada, men vi kommer ocksĂ„ att göra en hel del annat gĂ„rdsarbete. Förhoppningsvis finns ocksĂ„ tid för nĂ„gon förelĂ€sning eller lite kursaktivitet. PĂ„ söndagen hĂ„ller vi ett medlemsmöte och diskuterar vinterns och vĂ„rens aktiviteter. Eventuellt trĂ€nar vi ocksĂ„ lite stridstekniker. AnmĂ€lan görs till Richard!

Söndag 17 december: Högbo julmarknad
Vi deltar Äterigen i den stora och gemytliga julmarknaden i Högbo bruk norr om Sandviken som pÄgÄr kl 11-17. Var gÀrna med i lÀgret och sköt försÀljning, prata med besökare, marknadsför vÄr förening och vikingagÄrd samt kolla in marknaden!

Lördag 27 januari 2018: Midvinterblot i Österhus
Österhus VĂ€nner hĂ„ller midvintertrĂ€ff i sitt lĂ„nghus pĂ„ Norderön i Storsjön, JĂ€mtland:
AnmÀlan/info: anmalanosterhus(a)gmail.com