Föreningsaktiviteter

AKTIVITETER 2019:

Dessa aktiviteter Àr hittills inplanerade, men fler kan tillkomma. Kom ihÄg att alltid anmÀla dig i god tid sÄ blir det lÀttare för ansvariga att organisera aktiviteterna! AnmÀlan görs alltid till info(a)arsundaviking.se om inte annat anges!

Fredag-söndag 1-3 mars 2019: HelgtrÀff, Asaloppet och medlemsmöte
Årets första trĂ€ff pĂ„ Årsjö! Helgen inleds med förberedelser och middag pĂ„ fredagen. PĂ„ lördagen hĂ„lls det tredje Ă„rliga Asaloppet, en historisk skidskyttetĂ€vling. Till kvĂ€llen blir det knytisgille i lĂ„nghuset. PĂ„ söndagen stĂ€dar vi och har sedan ett medlemsmöte dĂ„ vi diskuterar vĂ„rens och sommarens program.
Mer info fÄr ni frÄn richard(a)arsundaviking.se

Torsdag-söndag 18-21 april: VĂ„rtrĂ€ff för vikingar pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Denna helg Ă€r det dags för den tolfte vĂ„rtrĂ€ffen och denna gĂ„ng blir den lite annorlunda. Dels Ă€ger den rum under pĂ„skhelgen, dels fyller Fafner som förening 25 Ă„r lördag den 20 april, vilket vi sĂ„klart kommer att fira! 🙂

Eftersom detta Àr pÄskhelgen med extra mÄnga lediga dagar drar vi igÄng redan pÄ torsdagen för de som vill och kan! Vi kommer dÄ att förbereda allt och hÄlla gille under kvÀllen.

PÄ dagtid fredagen blir det marknad, lekar, umgÀnge och annat kul. Till kvÀllen planerar vi att ha eldshow med efterföljande frivilligt blot. Under lördagen blir det fortsatt marknad och umgÀnge mm och dÀrtill visning av gÄrden samt ting.

Utöver allt detta finns nĂ„gra smĂ„ överraskningar ocksĂ„ inplanerade… Vi hoppas och tror pĂ„ en fantastisk lĂ„nghelg pĂ„ Årsjö! 🙂

AnmÀl dig till Richard (richard(a)arsundaviking.se) och berÀtta om en sovplats ska bokas eller om nÄgot ska lÄnas! Ta med egen mat och dryck, vikingaklÀder, matredskap, instrument, eventuellt hantverk att sÀlja mm.

Söndag 21 april: StÀdning frÄn kl 11, förelÀsning 12 (prel), Ärsmöte kl 14 och medlemsmöte kl 15
Vi börjar dagen med stÀdning och gÄrdsarbete. Ca kl 12 siktar vi pÄ att ha nÄgon form av förelÀsning. DÀrefter hÄller vi Ärsmöte kl 14, dÄ vi ocksÄ bjuder pÄ nÄgot att Àta. FrÄgor/förslag ska vara inne senast tvÄ veckor före mötet!
Efter Ärsmötet, ca kl 15, planerar vi sÀsongens aktiviteter tillsammans.

Lör-sön 4-5 maj: Ale Vikingamarknad
Denna helg hÄlls en marknad i Ale utanför Göteborg och det Àr denna som brukar sparka igÄng marknadssÀsongen. Den som Àr intresserad av att delta kontaktar Richard!
Mer info: http://alevikingagard.info/

Torsdag-söndag 30 maj – 2 juni: Leksands medeltidsmarknad
Stor, trevlig och vÀlbesökt marknad som Fafner varit med pÄ i mÄnga Är nu. Vi packar bussen och Äker ivÀg onsdag eftermiddag eller torsdag morgon för att bygga upp lÀgret.
Mer info: http://leksandsmedeltid.se/

Fredag-lördag 14-15 juni: Sandvikendagarna
Det Ă€r stadsfest och marknad i Sandviken och ett bra tillfĂ€lle för Fafner att vara med och marknadsföra sommaröppet! 🙂 Vi kommer att ha ett enklare lĂ€ger med lite försĂ€ljning och kanske demonstrera hantverk, men lĂ€gga mest fokus pĂ„ att berĂ€tta om föreningen, vikingagĂ„rden och sommaröppet.

Tisdag 2 juli: Förberedelser inför sommaröppet
Vi Àr pÄ gÄrden hela dagen och förbereder sommaröppet. Alla möjliga sysslor ska genomföras; vedhuggning, göra i ordning kokhuset för matserveringen, fixa alla hantverksstationer, stÀda och göra husen fina, klippa och kratta grÀs mm mm.
Hör av dig till kontoret om du kan vara med och nÀr du i sÄ fall kommer.

Onsdag-söndag 3-7 och 10-14 juli: Sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Även i Ă„r har vi sommaröppet med levande vikingagĂ„rd i tvĂ„ veckor, vecka 27-28, dĂ„ vi bor pĂ„ gĂ„rden och hĂ„ller öppet för besökare. Det blir i vanlig ordning hantverk, matservering, lekar, guidning, sagor mm! Öppettiderna Ă€r som vanligt onsdagar-söndagar kl 11-16. PĂ„ eftermiddagarna och kvĂ€llarna finns tid att gĂ„ och bada, hantverka, trĂ€na stridstekniker och hĂ„lla förelĂ€sningar mm.

Söndag 13-14 juli: Minimarknad
Vi avslutar levade vikingagĂ„rd-perioden med en tvĂ„dagars minimarknad pĂ„ Årsjö. Vi uppmanar alla hantverkande medlemmar att vara med och sĂ€lja sina varor och kommer ocksĂ„ att bjuda in en del vikingavĂ€nner frĂ„n andra grupper.

MÄndag-fredag 15-19 juli, 22-26 juli och 29 juli-2 augusti: Fortsatt sommaröppet med guider, hantverk och lekar!
Vecka 29-31 har vi öppet mÄndagar-fredagar kl 12-15. Butiken med souvenirer Àr öppen och uppe pÄ gÄrden finns tvÄ vikingar som ska kunna guida, gjuta smycken, baka bröd och visa lekar för besökarna.
HĂ€r timanstĂ€lls de vikingar som jobbar pĂ„ gĂ„rden – mejla info-adressen om du Ă€r intresserad av att jobba!!!
(Det kan möjligen bli en förlÀngning och öppet Àven vecka 32 om vi har vikingar som kan jobba och om det kommer mÄnga besökare)

Torsdag-lördag 25-27 juli: Vikingamarknad i Saltvik, Åland
Som vanligt Äker vi till den fina tredagarsmarknaden i Saltvik, ett evenemang som brukar locka 10-20 Fafner-vikingar. Vi kommer att Äka över frÄn Grisslehamn pÄ onsdagen och hem igen pÄ söndagen.
Mer info hÀr: http://fibula.ax/vikingamarknad/

Söndag 25 augusti: Vikingadag i Gamla Uppsala
Vi gör för tredje Ă„ret i rad en vikingadag utanför museet i Gamla Uppsala. Fafner kommer att ha ett lĂ€ger med försĂ€ljning av varor och prova pĂ„-hantverk och vi kommer ocksĂ„ att visa lekar, berĂ€tta sagor och informera om föreningen och vikingagĂ„rden. Fafner fĂ„r ett arvode för denna dag som vi sedan anvĂ€nder till att köpa in nĂ„got till föreningens verksamhet. Museet bjuder medverkade fafnervikingar pĂ„ fika och enklare lunch. 🙂
AnmÀl deltagande till Richard; richard(a)arsundaviking.se.

Lördag 31 augusti – söndag 1 september: Historisk marknad pĂ„ Laxön, Älvkarleby
Denna helg planeras en ny marknad som enligt uppgift kommer att samla vikingar, medeltidare och allmoge/1800-talare. Det blir en historisk bredd och visst fokus pÄ matupplevelser. Vi Äterkommer nÀr vi vet mer om helgen!

Fre-sön 20-22 sep: HösttrÀff för vikingar
För fjortonde gÄngen arrangerar vi en hösttrÀff för alla vikingagrupper som vill vara med. Vi hantverkar, byter varor, umgÄs, leker, hÄller ting och gille mm. Vi trÀffas redan pÄ fredagseftermiddagen-/kvÀllen för gille. Huvuddagen Àr pÄ lördagen och pÄ söndagen arrangerar vi nÄgon form av utflykt eller förelÀsning.

Genomförda aktiviteter 2018:

Lördag 3 mars: Asaloppet pĂ„ Årsjö!
Även detta Ă„r har vi den stora Ă€ran att arrangera den gamla vikingatĂ€vlingen Asaloppet, som annars hĂ„lls i trakterna kring Stockholm/NynĂ€shamn. Under lördagen kommer det att bli tĂ€vling i historiskt skidskytte och vi ska ocksĂ„ prova pĂ„ att Ă„ka islĂ€ggar. PĂ„ kvĂ€llen blir det knytisgille i lĂ„nghuset och övernattning dĂ€r för dem som vill.
PÄ söndagen plockar vi ihop allt och hÄller ocksÄ ett medlemsmöte innan vi skiljs Ät.
Mer info fÄr ni frÄn richard(a)arsundaviking.se

Fredag-söndag 20-22 april: VĂ„rtrĂ€ff för vikingar pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Denna helg Àr det dags för den elfte vÄrtrÀffen. Det blir i vanlig ordning en helg fylld med gillen, minimarknad, ting, eldshow, lekar, sÄng och musik. Vi trÀffas under fredagen och förbereder allt och hÄller gille pÄ kvÀllen. PÄ lördagen blir det bl a visning av gÄrden, lekar, minimarknad, ting och stort kvÀllsgille.
AnmÀl dig till Richard och berÀtta om en sovplats ska bokas eller om nÄgot ska lÄnas! Ta med egen mat och dryck, vikingaklÀder, matredskap, instrument, eventuellt hantverk att sÀlja mm.

Torsdag-fredag 10-11 maj: ArbetslÄnghelg
Vi har nĂ„gra helgtrĂ€ffar varje Ă„r dĂ„ vi gör arbete pĂ„ gĂ„rden. Denna gĂ„ng utnyttjar vi den röda dagen pĂ„ torsdagen och klĂ€mdagen pĂ„ fredagen för att kunna vara pĂ„ gĂ„rden lite lĂ€ngre och hinna göra mer saker! 🙂 Vi planerar att bygga klart gĂ„rdens nya lada och kanske ocksĂ„ förbereda nĂ€sta husbygge. DĂ€rutöver kan det bli jobb som t ex att laga staket, tjĂ€ra tak och tunnor, kratta löv, elda skrĂ€p osv.

Fredag-söndag 1-3 juni: Leksands medeltidsmarknad
Marknaden har bytt helg och har nya arrangörer, men vi deltar i vanlig ordning! Fafner kommer att ha ett stort lÀger vid entrén med försÀljning, demonstrationer av hantverk och en lekuppvisning varje dag!

Fredag-onsdag 1-6 juni: Vikingatida liv pĂ„ ÅrsjögĂ„rd – ”vardagslivs-lĂ„nghelg” INSTÄLLT PGA DELTAGANDE I LEKSAND
Vi upprepar förra Ă„rets lyckade lĂ„nghelg dĂ€r vi bor pĂ„ vikingagĂ„rden och Ă€gnar oss Ă„t vardagligt vikingatida arbete. Matlagning med varor frĂ„n visthuset, bygge av bakugn, eldslagning med eldstĂ„l och fnöske, sömnad av klĂ€der och skor osv – en trĂ€ff dĂ€r vi försöker fĂ„ en kĂ€nsla av hur det var att leva pĂ„ en gĂ„rd för tusen Ă„r sedan.

Lördag 16 juni: Arbetsdag pÄ vikingagÄrden
Vi trÀffas pÄ gÄrden ca kl 10-18 och Àgnar dagen Ät att tömma och börja riva gÄrdens gamla lada. Föreningen bjuder pÄ lunch. NÄgra övernattar och Àgnar kvÀllen Ät att packa bussen till söndagen.
AnmÀl dig till richard(a)arsundaviking.se

Söndag 17 juni: Deltagande i Fallens Dag i Älvkarleby
Fafner deltar i Fallens Dag, som brukar ha ca 10 000 besökare! Vi bygger ett lĂ€ger vid marknadsplatsen dĂ€r vi sĂ€ljer lite varor, visar hantverk och framförallt marknadsför sommaröppet pĂ„ vikingagĂ„rden. 🙂
AnmÀl dig till richard(a)arsundaviking.se

Tisdag 10 juli: Förberedelser inför sommaröppet
Vi Àr pÄ gÄrden hela dagen och förbereder sommaröppet. Alla möjliga sysslor ska genomföras; vedhuggning, göra i ordning kokhuset för matserveringen, fixa alla hantverksstationer, stÀda och göra husen fina, klippa och kratta grÀs mm mm.
Hör av dig till kontoret om du kan vara med och nÀr du i sÄ fall kommer.

Onsdag-söndag 11-15 och 18-22 juli: Sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Även i Ă„r har vi sommaröppet med levande vikingagĂ„rd i tvĂ„ veckor, v 28-29, dĂ„ vi bor pĂ„ gĂ„rden och hĂ„ller öppet för besökare. Det blir i vanlig ordning hantverk, matservering, lekar, guidning, sagor mm! Öppettiderna Ă€r som vanligt onsdagar-söndagar kl 11-16. PĂ„ eftermiddagarna och kvĂ€llarna finns tid att gĂ„ och bada, hantverka, trĂ€na stridstekniker och hĂ„lla förelĂ€sningar mm.

MÄndag-fredag 30 juli-17 augusti: Fortsatt sommaröppet med guider, hantverk och lekar!
Vecka 31-33 har vi öppet mÄndagar-fredagar kl 12-15. Butiken med souvenirer Àr öppen och uppe pÄ gÄrden finns tvÄ vikingar som ska kunna guida, gjuta smycken, baka bröd och visa lekar för besökarna.
HĂ€r timanstĂ€lls de vikingar som jobbar pĂ„ gĂ„rden – mejla info om du Ă€r intresserad av att jobba!

Lördag 25 augusti: Vikingadag utanför VÀsterÄs
Föreningen Àr bokad att genomföra en vikingadag i Bjurhovda mellan VÀsterÄs och Anundshög. Kl 15-18 har vi ett lÀger med prova pÄ-hantverk, försÀljning och gör ocksÄ lekuppvisning och sagoberÀttande.
AnmÀl dig till richard(a)arsundaviking.se

Söndag 26 augusti: Vikingadag vid Gamla Uppsala museum
Vi gör Ă€nnu en vikingadag med samma upplĂ€gg som dagen innan i Bjurhovda. Tider Ă€r preliminĂ€rt kl 11-17. Även hĂ€r anmĂ€ler du intresse till Richard!

Onsdag 12 september: FackelkvÀll vid Anundshög
Vi Äker Äterigen ner till Sveriges största gravhög, Anundshög, utanför VÀsterÄs och deltar i den trevliga fackelkvÀllen som ordnas varje Är. Föreningen visar upp lekar, eldslagning, stridsutrustning och deltar i skÄdespel. AnmÀl dig till Richard om du vill vara med!

Fre-sön 21-23 sep: HösttrÀff för vikingar
För trettonde gÄngen arrangerar vi en hösttrÀff för alla vikingagrupper som vill vara med. Vi hantverkar, byter varor, umgÄs, leker, hÄller ting och gille mm. Vi trÀffas redan pÄ fredagseftermiddagen-/kvÀllen för gille. Huvuddagen Àr pÄ lördagen och pÄ söndagen arrangerar vi nÄgon form av utflykt eller förelÀsning.

Fredag-söndag 12-14 oktober: Arbetshelg med takrivningsfest!
Vi har lagt in en extra arbetshelg i oktober för att riva gĂ„rdens gamla lada och fĂ„ annat gĂ„rdsarbete gjort innan vintern. Kom och se nĂ€r ladan faller, och fira sedan takrivningsfest i lĂ„nghuset under lördagskvĂ€llen. 🙂 Föreningen stĂ„r för mat under helgen, undantaget lördagskvĂ€llen dĂ„ vi har knytisgille.
AnmÀlan görs till richard(a)arsundaviking.se

Fredag-söndag 2-4 november: Invintring
Årets sista helgtrĂ€ff pĂ„ Årsjö, dĂ„ vi gör i ordning gĂ„rden inför vintern och stĂ€dar och tar bort sĂ„dant som inte kan vara kvar i husen över vintern. I och med att vi förhoppningsvis fĂ„r mycket gĂ„rdsarbete gjort pĂ„ trĂ€ffen i oktober Ă€r tanken att vi ska kunna Ă€gna oss Ă„t saker som kursverksamhet och/eller förelĂ€sningar. Kanske lĂ€ra ut hur man syr skor och klĂ€der och kanske lyssna pĂ„ nĂ„gon medlem som gör ett föredrag om ”sitt” specialomrĂ„de.

Söndag 16 december kl 11-17: Julmarknad i Högbo bruk
Vi planerar Ă€ven i Ă„r att delta i den stora och mysiga julmarknaden i Högbo norr om Sandviken. Som vanligt söker vi Fafner-vikingar som vill vara med i vĂ„rt vinterlĂ€ger och sĂ€lja varor och marknadsföra föreningen och vikingagĂ„rden. 🙂 AnmĂ€l dig till info-adressen enligt ovan.

Genomförda aktiviteter 2017:

Lördag 11 februari 2017: Midvinterblot i Österhus
Österhus VĂ€nner i Östersund hĂ„ller sitt Ă„rliga midvinterblot i lĂ„nghuset pĂ„ Norderön i Storsjön. Mycket lekar och spel under dagen och stort gille pĂ„ kvĂ€llen. Kostnad Ă€r 100 kr och dĂ„ ingĂ„r mat pĂ„ gillet.
Info/anmÀlan: anmalanosterhus@gmail.com.

Lördag 25 februari: Asaloppet
Asaloppet Ă€r en tĂ€vling pĂ„ trĂ€skidor som i mĂ„nga Ă„r har arrangerats vid lĂ„nghuset i Körunda utanför NynĂ€shamn. MĂ„nga gĂ„nger har det varit brist pĂ„ snö, varför loppet snarare har fĂ„tt heta Kasaloppet eller Hasaloppet! Arrangemanget ska nu hĂ„llas lite mer norrut, i Årsunda, dĂ€r vi hoppas pĂ„ snö!
Det hÀr Àr en helgtrÀff. Helgen inleds med förberedelser och gemensam middag pÄ fredagen och sedan tÀvlas det för fullt pÄ lördagen med skidor och bÄge. Eventuellt kan det ocksÄ bli prov pÄ att Äka pÄ islÀggar (skridskor av ben). Till kvÀllen hÄlls knytisgille i lÄnghuset. PÄ söndagen plockar vi ihop allt och har Àven ett medlemsmöte efter lunch och diskuterar vÄrens och sommarens program.
AnmÀlan görs till Richard.

Lördag 25 mars: Arbetsdag pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Vi trÀffas nÄgra timmar mitt pÄ dagen, ca kl 11-17/18 och gör lite insatser pÄ gÄrden. StÀdar, lagar trasiga saker osv. Föreningen bjuder pÄ mat/fika!

Fredag-söndag 21-23 april 2017: VĂ„rtrĂ€ff för vikingar pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Denna helg Àr det dags för den tionde vÄrtrÀffen. Det blir i vanlig ordning en helg fylld med gillen, minimarknad, ting, eldshow, lekar, sÄng och musik. Vi trÀffas under fredagen och förbereder allt och hÄller gille pÄ kvÀllen. PÄ lördagen blir det bl a visning av gÄrden, lekar, minimarknad, ting och stort kvÀllsgille.
AnmÀl dig till Richard och berÀtta om en sovplats ska bokas eller om nÄgot ska lÄnas! Ta med egen mat och dryck, vikingaklÀder, matredskap, instrument, eventuellt hantverk att sÀlja mm.

Söndag 23 april: StÀdning frÄn kl 11, förelÀsning 12 (prel), Ärsmöte kl 14 och medlemsmöte kl 15
Vi börjar dagen med stÀdning och gÄrdsarbete. Ca kl 12 siktar vi pÄ att ha nÄgon form av förelÀsning. DÀrefter hÄller vi Ärsmöte kl 14, dÄ vi ocksÄ bjuder pÄ nÄgot att Àta. FrÄgor/förslag ska vara inne senast tvÄ veckor före mötet!
Efter Ärsmötet, ca kl 15, planerar vi sÀsongens aktiviteter tillsammans.

Lör-sön 6-7 maj: Ale Vikingamarknad
Denna helg hÄlls en marknad i Ale utanför Göteborg och det Àr denna som brukar sparka igÄng marknadssÀsongen. Den som Àr intresserad av att delta kontaktar Richard!

Lördag 13 maj: Vikingadag i BollnÀs kl 12-16
Denna dag kommer Fafner att göra ett samarrangemang med BollnÀs vikingalag, LÀnsmuseet GÀvleborg samt BollnÀs museum. Utanför museet och biblioteket i BollnÀs ligger Onbacken, en kulle pÄ vilken det finns tvÄ husgrunder/terrasser samt nio gravar frÄn 100-500-talen. Vi ska ha prova pÄ-hantverk, lekuppvisning, sagoberÀttande och försÀljning av varor. För detta kommer Fafner (och bollnÀsvikingarna i Orbaradh) att fÄ ett arvode som kan anvÀndas till inköp.
AnmÀlan görs till Richard.

Söndag 14 maj: Vikingadag i Gamla Uppsala kl 10-16
Dagen efter BollnĂ€s drar vi vidare och gör ett liknande program vid museet och högarna i Gamla Uppsala. Vi bygger lĂ€ger frĂ„n kl 9 och sĂ€ljer sedan varor, visar olika hantverk och lekar, berĂ€ttar sagor och informerar om sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd.
AnmÀlan görs till Richard.

Torsdag-söndag 25-28 maj: Leksands medeltidsmarknad
Stor, trevlig och vÀlbesökt marknad som Fafner varit med pÄ i mÄnga Är nu. Vi packar bussen och Äker ivÀg onsdag eftermiddag eller torsdag morgon för att bygga upp lÀgret.

Fredag-tisdag 2-6 juni: Vikingatida liv pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Det har talats ett tag om att bo pÄ gÄrden lite lÀngre Àn en helg och fokusera pÄ det vanliga dagliga livet. PÄ sommaröppet blir det ju mycket jobb med moderna besökare och under vÄr- och hösttrÀffarna mest umgÀnge, lekar och gillen.
PÄ denna trÀff ska vi försöka fÄ en kÀnsla för hur det var att leva pÄ vikingatiden med de dagliga sysslor som skulle göras. Matlagning, inhÀgnader, ljuskÀllor och annat. Det blir en blandning av gÄrdsarbete och egna projekt.
Skriv in ditt deltagande hÀr: http://doodle.com/poll/nx8ab8rehdtfk3c8
Skicka ocksÄ ett mejl till info samt Richard dÀr du meddelar ditt deltagande.

Lördag 17 juni kl 11-16: Vikingadag i Högbo bruk, Sandviken
Ännu en vikingadag dĂ€r föreningen drar ut och bygger lĂ€ger, sĂ€ljer varor, visar lekar och hantverk, berĂ€ttar sagor och marknadsför sommaröppet!

Söndag 18 juni kl 11-17: Vikingadag i Gamla Uppsala
Vi ÄtervÀnder en andra gÄng och gör en till vikingadag vid museet och gravhögarna i Gamla Uppsala med samma upplÀgg som första gÄngen.
AnmÀlan görs till Richard.

Tisdag 11 juli: Förberedelser inför sommaröppet
Vi Àr pÄ gÄrden hela dagen och förbereder sommaröppet. Alla möjliga sysslor ska genomföras; vedhuggning, göra i ordning kokhuset för matserveringen, fixa alla hantverksstationer, stÀda och göra husen fina, klippa och kratta grÀs mm mm.
Hör av dig till kontoret om du kan vara med och nÀr du i sÄ fall kommer.

Onsdag-söndag 12-16 och 19-23 juli: Sommaröppet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd
Även i Ă„r har vi sommaröppet med levande vikingagĂ„rd i tvĂ„ veckor, v 28-29, dĂ„ vi bor pĂ„ gĂ„rden och hĂ„ller öppet för besökare. Det blir i vanlig ordning hantverk, matservering, lekar, guidning, sagor mm! Öppettiderna Ă€r som vanligt onsdagar-söndagar kl 11-16. PĂ„ eftermiddagarna och kvĂ€llarna finns tid att gĂ„ och bada, hantverka, trĂ€na stridstekniker och hĂ„lla förelĂ€sningar mm.
AnmÀl ditt deltagande hÀr: http://doodle.com/poll/xmmxr8rb2hcvby2n

MÄndag 17 juli: Utflykt till VÀsterÄs
Efter första sommaröppetveckan planerar vi att pÄ vÄr lediga dag göra en utflykt till VÀsterÄs dÀr vi besöker Badelunda och Anundshög och VÀstmanlands lÀns museum. Mer info kommer!

Lördag 22 juli: Medlemsgille
Som traditionen bjuder trÀffas vi den sista sommaröppetkvÀllen dÄ Fafner bjuder alla som har jobbat ideellt under de tvÄ sommarveckorna pÄ ett stort tackgille/gÀstabud. Vi Àter middag som vi sjÀlva hjÀlps Ät att tillaga i olika matlag.
Medlemmar som inte varit med och jobbat Àr givetvis ocksÄ vÀlkomna pÄ gillet och betalar dÄ sjÀlvkostnadspris för maten.

Söndag 22-23 juli: Minimarknad
Vi avslutar levade vikingagĂ„rd-perioden med en tvĂ„dagars minimarknad pĂ„ Årsjö. Vi uppmanar alla hantverkande medlemmar att vara med och sĂ€lja sina varor och kommer ocksĂ„ att bjuda in en del vikingavĂ€nner frĂ„n andra grupper.

Torsdag 25 juli: Vikingadag pÄ Sollerön
Vi Àr inbjudna att delta pÄ denna vikingadag pÄ Sollerön utanför Mora dÀr vi kan hantverka, sÀlja varor och marknadsföra Fafner.

MÄndag-fredag 24-28 juli och 31 juli-4 aug: Guidningsöppet
Efter de tvÄ veckorna med levande vikingagÄrd har vi öppet i tvÄ veckor till, mÄndagar-fredagar v 30-31 kl 12-15. Vi har dÄ öppet i butiken och en eller tvÄ vikingar uppe pÄ gÄrden som ska guida vid husen och runstenarna men ocksÄ kunna demonstrera och lÄta besökarna prova pÄ nÄgot hantverk samt visa lite lekar och gÀrna ocksÄ kunna berÀtta en saga.

Torsdag-lördag 27-29 juli: Vikingamarknad i Saltvik, Åland
Som vanligt Äker vi till den fina tredagarsmarknaden i Saltvik, ett evenemang som brukar locka ca 20-30 Fafner-vikingar. Vi kommer att Äka över frÄn Grisslehamn pÄ onsdagen och hem igen pÄ söndagen.

Fredag-söndag 25-27 augusti: Arbetshelg
I Ă„r har gĂ„rden inte öppet under Årsundadagen pĂ„ lördagen. Vi har istĂ€llet en arbetshelg och jobbar framförallt med den nya ladan samt staket och grindar. Lördag kvĂ€ll blir det knytisgille. Vi har sĂ„ lĂ„ngt det Ă€r möjligt vikingaklĂ€der pĂ„ oss och hĂ„ller husen öppna dĂ„ det kan tĂ€nkas att det kommer besökare.

Lördag-söndag 2-3 september: Höstmarknad pÄ Gunnes GÄrd
AnmÀl dig till kontoret om du Àr intresserad av att vara med!

Onsdag 13 september: FackelkvÀll vid Anundshög
Vi Äker ner till Sveriges största gravhög, Anundshög, utanför VÀsterÄs och deltar i den trevliga fackelkvÀllen som ordnas varje Är. Föreningen visar upp lekar, eldslagning, stridsutrustning och deltar i skÄdespel. AnmÀl dig till Richard om du vill vara med!

Fredag-söndag 22-24 september: Höstblot
Vi ordnar det tolfte höstblotet pĂ„ ÅrsjögĂ„rd! Som vanligt trĂ€ffas Fafner och vikingar frĂ„n andra föreningar och har trevligt. Vi kommer som vanligt att ha gillen fredag och lördag kvĂ€ll, minimarknad under lördagen liksom ting och lekar. PĂ„ lördagskvĂ€llen blir det eldshow.
Förra Äret kom 150 vikingar och det var pÄ vippen att alla fick plats i och omkring lÄnghuset under lördagens gille.

Fredag-söndag 10-12 november: Invintringshelg
Som vanligt har vi en avslutningshelg i november dÄ vi har Ärets sista gille och övernattning i lÄnghuset. Vi invintrar gÄrden, stÀdar, plockar bort fÀllar, tyger och annat som inte kan vara kvar i husen över vintern. Huvudsyssla för denna helg utöver sjÀlva invintringen Àr att bygga klart gÄrdens nya lada, men vi kommer ocksÄ att göra en hel del annat gÄrdsarbete. Förhoppningsvis finns ocksÄ tid för nÄgon förelÀsning eller lite kursaktivitet. PÄ söndagen hÄller vi ett medlemsmöte och diskuterar vinterns och vÄrens aktiviteter. Eventuellt trÀnar vi ocksÄ lite stridstekniker. AnmÀlan görs till Richard!

Söndag 17 december: Högbo julmarknad
Vi deltar Äterigen i den stora och gemytliga julmarknaden i Högbo bruk norr om Sandviken som pÄgÄr kl 11-17. Var gÀrna med i lÀgret och sköt försÀljning, prata med besökare, marknadsför vÄr förening och vikingagÄrd samt kolla in marknaden!

Lördag 27 januari 2018: Midvinterblot i Österhus
Österhus VĂ€nner hĂ„ller midvintertrĂ€ff i sitt lĂ„nghus pĂ„ Norderön i Storsjön, JĂ€mtland:
AnmÀlan/info: anmalanosterhus(a)gmail.com